TAART

CHOCOLADE MUD CAKE

met aardbei

TAART
CHOCOLADE MUD CAKE

TAART: CHOCOLADE MUD CAKE MET AARDBEI

Ben jij van plan deze februari Valentijnsdag te vieren en ben je op zoek naar een romantisch recept voor jouw Valentijn? Verwen je grote liefde met ons maandrecept voor een speciale taart voor Valentijn: een mud cake van chocolade met aardbei erop.

Handig: je kunt deze taart van tevoren maken, want van een nachtje staan, wordt mud cake alleen maar lekkerder! Je bereidt dit eenvoudige recept voor chocolade mud cake met aardbeien in ongeveer 50 minuten.

Bij deze taart start je met het hoofdingrediënt: de chocolade. Hak die in stukjes en verwarm ondertussen de melk. Voeg daaraan de chocolade, de suiker, het zout, de boter en melk toe. Roer deze ingrediënten, totdat de chocolade helemaal is gesmolten.

Haal nu de pan van de kookplaat en pak een zeef en spatel. Doe het bakmeel in de zeef en schud het hiermee in de pan. Voeg ook de cacao toe en spatel alles door het chocolademengsel.

Laat het chocolademengsel voor je mud cake afkoelen tot het lauwwarm is. In de tijd die daarvoor nodig is, kun je de combi-stoomoven laten voorverwarmen op 180 ℃ en stand 1 luchtvochtigheid. Zodra het mengsel voor de mud cake voldoende is afgekoeld, mix je de eieren door het beslag.

Schep het mengsel voor jouw mud cake met chocolade in de bakvorm (ingevet of bekleed met bakpapier). Je bakt de taart in ongeveer 40 minuten gaar.

Laat de taart goed afkoelen, voordat je ‘m uit het bakblik haalt. Maak de mud cake helemaal af met de garnering: spuit een laagje slagroom op de mud cake, verdeel de halve aardbeien daaroverheen en strooi over de laag van aardbei als finishing touch de gehakte gebrande amandelen.

Liefde gaat door de maag… fijne Valentijnsdag samen met je geliefde!

Tip: waarom (zelfrijzend) bakmeel en bloem zeven?

  • Voor luchtig gebak gebruik je luchtig gezeefd meel en bloem. In een pak bloem of meel kunnen klontjes, korreltjes of zelfs nog wat schilletjes zitten. Zonde als dat jouw gebak verpest. Door je bakmeel en bloem te zeven, voorkom je dat jouw gebak wordt verpest. Bovendien wordt bloem en meel een stuk luchtiger door het te zeven, voordat het door je bakmengsel gaat.

Tip: Hoe bloem en meel zeven?

  • Bloem en meel zeven is simpel: gebruik een fijne zeef, doe daarin de bloem of het meel en schud langzaam heen en weer. Schud je te snel bij het zeven van bloem en meel, dan stuift het alle kanten op.