TARTE TATIN

de hartige

variant

HARTIGE TARTE TATIN
GROENTE & GEITENKAAS

HARTIGE TARTE TATIN VAN GROENTE & GEITENKAAS

Heb je al eens een hartige tarte tatin gemaakt? Dit wil je echt proeven! Het recept is eenvoudig - het kost je slechts 30 minuten om deze tarte tatin met groente en geitenkaas te maken. Aan de slag dan maar!

Verwarm de combi-(stoom)oven voor op de stand vlakgrill 230℃.

Pak de paprika erbij:
Was de paprika, snij ‘m in dunne reepjes en leg die in de ovenschaal. Rooster de paprikareepjes in de oven tot ze mooi geblakerd zijn.

Siroop met ui:
Snijd de rode uien in dunne halve ringen. Kook de helft daarvan samen met de Aceto Balsamico en de suiker in tot het een dikke siroop wordt.

Nu komt de kaas erbij:
Bedek een bakplaat met vetvrij papier. Verdeel daarover de rest van de dungesneden uien samen met de geroosterde paprika. Brokkel de geitenkaas eroverheen.

Zo wordt het een tarte:
Verwarm de oven op 210℃ (gebruik je een stoomoven, dan kun je stoom toevoegen - kies stand 2 vocht) en ga aan de slag met het bladerdeeg voor deze tarte. Verwijder de folie van het bladerdeeg en maak een stapel van de plakken. Leg dat op je met bloem bestrooide aanrecht. Rol het nu uit met een deegroller, totdat de plak deeg even groot is als je ovenplaat. Bedek de groente met de bladerdeegplak en schuif de plaat in de oven.

Tadaaa –tarte!
In ongeveer 20 minuten is het bladerdeeg bruin en krokant en jouw hartige tarte tatin klaar. Snijd ‘m in mooie stukken. Giet de siroop van rode ui erover, strooi op ieder stuk een beetje olijven en zongedroogde tomaatjes en voeg als kers op de tarte een takje basilicum toe.

Bon appetit!