Wentelteefjes

met chocola en aardbeien

als ontbijt of toetje

wentelteefjes
met chocola en aardbeien

MET CHOCOLA EN AARDBEIEN ALS ONTBIJT OF TOETJE

Lekker als ontbijt of toetje: wentelteefjes met in siroop gemarineerde aardbeien overgoten met een saus van chocola. Extra lekker vanwege een geheim ingrediënt.

Met dit recept zet je de wentelteefjes in slechts 15 minuten op tafel. Tip: maak de wentelteefjes als ontbijt op bed op Moederdag. Het is een recept om je vingers bij af te likken, dus de kinderen zullen je graag helpen.

Begin met de chocolade: smelt het in een pannetje op lage temperatuur (zie tip 1). Doe er een scheut pindaolie bij, zodat de chocolade straks ook vloeibaar blijft.

Maak de siroop: schenk de wijn in een steelpannetje en doe de kristalsuiker erbij. Kook dit zachtjes in tot siroop. Roer het niet; dan kan je siroop troebel worden. Zodra het is ingekookt, voeg je de ongezouten boter toe. Meng dat goed en zet de kookplaat uit.

Maak de aardbeien klaar: was en halveer ze - dit kun je de kinderen laten doen, terwijl jij de wentelteefjes bakt – en marineer de aardbeien door ze in de warme siroop te leggen.

Aan de slag met de wentelteefjes:

Stap 1: is het mengsel maken. Meng daarvoor melk met eieren en doe de merg van de vanillepeul of de vanillesuiker erdoorheen. Voeg nu ook het geheime ingrediënt toe: rasp van de bijzondere tonkaboon (zie tip 2). Proef en voeg eventueel extra suiker toe.

Stap 2: is rondjes uit witbrood snijden of steken (een ideaal klusje voor de kinderen). Haal die rondjes door het melkmengsel en bak ze op lage temperatuur om en om in een beetje bakboter in een (grill)pan.

Het bord opmaken: -dit vinden kinderen een leuk klusje- leg enkele versgebakken wentelteefjes midden op een bord, schep daarover aardbeien met wat siroop en giet daarover wat warme, vloeibare chocolade. Rasp er wat tonkaboon over en strooi een snufje kaneel en poedersuiker uit. Garneer af met wat blaadjes munt en schep er eventueel wat volle yoghurt naast.

Smullen maar!

Tip 1: hoe smelt je chocolade? Op een inductiekookplaat heb je maximale controle over de temperatuur en kun je chocolade gewoon in de pan smelten. Op andere typen kookplaten is het raadzaam om chocolade au bain-marie smelten. (Weten wat au bain-marie is? Check recept bearnaisesaus)

Tip 2: wat is een tonkaboon? Een exotisch boontje uit Zuid-Amerika dat je net als nootmuskaat kunt raspen. Het aroma van de tonkaboon is sterk, waardoor je er maar weinig van nodig hebt. De smaak van een tonkaboon doet denken aan vanille, maar is iets pittiger en combineert het met kers, zoete amandelen, hooi en kaneel.