LICHT

EN SNEL

Vis met stoomgroenten

ZEEWOLF
OP SALADE VAN GESTOOMDE VENKEL EN COURGETTE

ALSJEBLIEFT, EEN LICHTE MAALTIJD DIE SNEL KLAAR IS: VIS MET GESTOOMDE GROENE SALADE

Deze lichte maaltijd is ideaal als je snel klaar wilt zijn. Je bereidt dit recept in slechts 20 minuten. Klaar voor de start?

Begin met het voorverwarmen van de combi-stoomoven op 50℃ in de stand 100% stoom. Terwijl de oven voorverwarmt, snij je de zeewolf in 4 gelijke porties en verwijder je de graten. Leg daarna de zeewolf op de geperforeerde stoomschaal en gaar de vis in 12 minuten. Met de zeewolf in de oven kun jij de lauwwarme salade voorbereiden. De courgette snij je in flinterdunne stroken en de venkel in flinterdunne reepjes.

Zodra de zeewolf gaar is, haal je ‘m uit de combi-stoomoven en laat je de vis even rusten. De oven blijft aan voor de salade-zet ‘m op 100℃ in de stand 100% stoom. Op de geperforeerde stoomschaal verdeel je nu de gesneden courgette en venkel. Gaar de groente 5 minuten in de combi-stoomoven. Daarna breng je ze op smaak met olijfolie, peper en zout en klaar is je lauwwarme courgette-venkel-salade.

Als laatste maak je de gestoomde zeewolf af: bak de vis in korte tijd mooi bruin in een koekenpan met een klontje boter.

Nu kun je de borden opmaken: maak een bergje op een bord met de venkel, leg hierbij de courgette – rol de stroken sierlijk op. Leg bovenop de groene salade de prachtig bruin gebakken zeewolf en garneer af met de saffraanmayonaise en kiemkruiden.

Eet smakelijk!