Aanrechtblad
Tips
17 juni, 2021

Aanrechtblad

Op zoek naar een aanrechtblad voor je nieuwe keuken of keukenrenovatie? Vind interessante materialen voor jouw toekomstige keukenblad met tips van keukenexperts bij De Mooiste Keukenwinkel. Lees over de eigenschappen, uitstraling en prijzen van werkbladen en ontdek welke aanrechtbladen populair zijn.
 

 • Aanrechtblad - waarop letten bij keukenblad kopen? Een aanrechtblad wordt op de keukenkasten gelegd en is een belangrijk onderdeel van je keuken. In het keukenblad worden veelgebruikte onderdelen van je keuken verwerkt: de kookplaat en de spoelbak. Je aanrechtblad is de plek waar het allemaal gebeurt: voorbereiden én bereiden van zowel dranken als gerechten. Dat is de reden dat onze experts je aanraden goed te letten op welke eigenschappen en uitstraling jij wilt voor het werkblad in jouw keuken.
 • Aanrechtblad –de 4 belangrijkste soorten keukenbladen Een aanrechtblad kan van veel materialen worden gemaakt. Om het overzichtelijker voor je te maken zetten we de 4 belangrijkste soorten keukenbladen voor je op een rij: een laminaat of kunststof aanrechtblad, natuurstenen aanrechtblad, composiet aanrechtblad en een houten aanrechtblad. Lees verder om te ontdekken wat de eigenschappen en uitstraling van een kunststof, natuurstenen, composiet aanrechtblad en keramisch keukenblad zijn. Die informatie helpt jou beslissen welk keukenblad jij wilt kopen voor jouw keuken.
 • Aanrechtblad – prijs? De prijs van je aanrechtblad hangt af van het materiaal en de afwerking die je kiest, van het formaat en de vorm van jouw keukenblad en het maken van de uitsparingen voor bijvoorbeeld de kookplaat, spoelbak en kraan.
  Een keramisch keukenblad en natuurstenen aanrechtblad zijn over het algemeen het duurst. Dat komt onder andere doordat het productieproces heel intensief is.
  Ben jij op zoek naar een goedkoop aanrechtblad? Een kunststof aanrechtblad heeft verreweg de laagste prijs van alle keukenbladen. Een houten en composiet aanrechtblad zitten daar qua prijs tussenin.
 • Kunststof aanrechtblad –eigenschappen en uitstraling? Dit soort keukenblad is gemaakt van 2 materialen. Een kunststof aanrechtblad heeft een kern van spaanplaat of multiplex en een toplaag van sterk laminaat - een aantal dunne laagjes kunststof.
  Het kunststof aanrechtblad is waarschijnlijk het meest gebruikte werkblad in keukens. Laminaat heeft namelijk de eigenschap ontzettend sterk en daarmee duurzaam te zijn. Ook is een kunststof aanrechtblad goed betaalbaar. Bovendien kun je qua look en feel alle kanten op als je een kunststof aanrechtblad kiest voor jouw keuken.
  Je kunt een kunststof keukenblad kopen in zo ongeveer elke gewenste kleur en uitstraling. Denk: een sfeervol houtlook keukenblad voor jouw landelijke keuken, een stoere betonlook voor een industriële keuken of de opvallende look van marmer voor je trendy keuken.
  De prijs van een kunststof aanrechtblad is schappelijk. Dat zit onder andere in het feit dat het relatief makkelijk te produceren en installeren is. Bescherm het tegen krassen en hitte en je hebt ontzettend lang plezier van jouw kunststof aanrechtblad.
 • Natuurstenen aanrechtblad – eigenschappen en uitstraling Dit soort keukenblad is gemaakt van natuurlijk materiaal, denk aan graniet of marmer, dat wordt gewonnen in een steengroeve.
  Een natuurstenen werkblad is één van de meest luxueuze keukenbladen die je kunt kopen. Ieder natuurstenen aanrechtblad heeft een unieke tekening en dus uitstraling. Een deel van die uitstraling van een natuurstenen keukenblad bepaal jij met de afwerking: gepolijst (glad en glanzend), gezoet (glad en mat) of anticado (heel ruw).
  Welke soort natuurstenen aanrechtblad je ook kiest; natuursteen heeft de eigenschap ontzettend sterk en dus duurzaam te zijn. Bovendien zijn natuurstenen werkbladen behoorlijk kras- en stootvast en vaak hittebestendig. Houd er wel rekening mee dat natuursteen poreus en dus vlekgevoelig is. De mate waarin hangt af van de soort natuursteen. Handig om te weten is dat over het algemeen geldt: hoe gladder je het laat afwerken, hoe minder onderhoudsgevoelig je natuurstenen keukenblad is (vraag De Mooiste Keukenwinkel-experts om meer details).
  Houd er rekening mee dat de prijs van een natuurstenen aanrechtblad behoorlijk is. Dat zit vooral in het feit dat het een tijdrovende, arbeidsintensieve klus om natuursteen om te toveren tot en te plaatsen als werkblad. Een natuurstenen keukenblad komt uit de groeve in de vorm van een groot blok. Dit wordt tot platen gezaagd die vervolgens worden behandeld en verwerkt tot aanrechtblad. Je kunt je voorstellen dat installatie van zo’n zwaargewicht voeten in aarde heeft. Maar we garanderen je: het is het waard. Met een natuurstenen aanrechtblad heb je een slijtvast neusje van de zalm in jouw keuken.
 • Composiet aanrechtblad – eigenschappen en uitstraling? Dit soort keukenblad wordt machinaal gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Een composiet aanrechtblad is een veelgekozen keukenblad, omdat het de voordelen combineert van natuurlijke en kunstmatig geproduceerde materialen. De uitstraling van een composiet werkblad is goed vooraf te bepalen. Iets wat veel van onze klanten prettig vinden. Je kunt de look en feel van je composiet aanrechtblad daardoor helemaal afstemmen op jouw stijl. Of je nu een landelijke, moderne of designkeuken kiest. Zo kun je een composiet aanrechtblad kopen dat sprekend lijkt op zwart of wit marmer en net zo stoot- en krasbestendig is, maar qua prijs vriendelijker voor je portemonnee dan een natuurstenen keukenblad. En je profiteert van een extra voordeel: composiet is niet poreus en dus vlekbestendig. Kortom: met een composiet aanrechtblad in je keuken maak je een uitstekende keuze.
 • Houten aanrechtblad – eigenschappen en uitstraling? Dit soort keukenblad wordt gemaakt van massief hout, denk aan een eiken werkblad, beuken, noten of kersen.
  Een houten aanrechtblad wordt door klanten van De Mooiste Keukenwinkel minder vaak gekozen materiaal.
  Met een houten aanrechtblad haal je een keukenblad in huis dat de eigenschap heeft redelijk onderhoudsgevoelig te zijn. Zeker als je het vergelijkt met een kunststof of natuurstenen keukenblad. De onderhoudsgevoeligheid hangt samen met de houtsoort, maar houd er rekening mee dat hout stoot- en krasgevoelig is en dat er brandplekken op een houten aanrechtblad kunnen ontstaan. Qua prijs zit een houten aanrechtblad over het algemeen tussen een kunststof en natuurstenen aanrechtblad in.
  Wil je een sfeervolle uitstraling, dan heb je met een houten aanrechtblad het juiste werkblad voor je keuken. De warmte van die uitstraling hangt samen met de houtsoort. Licht eiken is bijvoorbeeld een goede keuze voor je moderne of landelijke keuken, terwijl roodachtig kersenhout de perfecte eyecatcher voor je designkeuken is. Welk houten aanrechtblad je ook kiest voor jouw keuken; hout is altijd natuurlijk, levendig en uniek dankzij z’n nerven en structuur.
 • Keramisch keukenblad – eigenschappen en uitstraling? Dit aanrechtblad wordt, net als een keramische vloertegel, gebakken. Grondstoffen zijn onder andere kleipoeder en kleurpigment.
  Een keramisch keukenblad is relatief nieuw in keukenland. De kosten liggen iets hoger dan die van een composiet aanrechtblad. Steeds meer klanten bij De Mooiste Keukenwinkel zien de voordelen van keramiek voor hun werkblad.
  De uitstraling van een keramisch keukenblad is dan ook prachtig en perfect voor iedere moderne keuken. De structuur superstrak, wat mooi en hygiënisch is, en de kleur is egaal en zal nooit veranderen.
  De belangrijkste eigenschappen van een keramisch keukenblad zijn de dichtheid en hardheid. Alhoewel de randen van minder stootvast zijn, is het keramische keukenblad verder volledig kras-, vlek- en zelfs zuurbestendig. Je krijgt met een keramiek aanrechtblad in je keuken dus een werkblad dat zowel mooi als praktisch is.
 • Populair aanrechtblad? Keukentrends volgen de interieurtrends. En in elk woonmagazine zie je het terug: natuursteen. In dat licht zal het je niet verrassen dat in eigentijdse keukens het natuurstenen marmer keukenblad of marmerlook keukenblad het meest wordt geïnstalleerd. Zwart en wit zijn de trendkleuren. En als het om de tekening van het marmer gaat, zien we vooral wit Callacatta en zwart Marquina marmer. Omdat een echt marmeren aanrechtblad poreus is, kiezen veel van onze klanten voor composiet met marmerlook. De varianten Callacata Oro en Nero Marquina lijken qua uitstraling sprekend op echt marmer. Met zo’n marmerlook keukenblad heb je het voordeel van een composiet aanrechtblad: het is vlek- en zuurbestendig.