Wat is een professionele oven voor mij als hobbykok?
Keukenapparatuur

Wilt u met uw oven gerechten maken in uw keuken, zoals een professionele kok doet in een restaurant? Dankzij allerlei nieuwe technieken van ovens uit de collectie keukenapparatuur van De Mooiste Keukenwinkel kan dat. Til met hulp van een AEG- Atag-, Pelgrim- of Siemens-oven uw kookkunsten naar een volgend niveau. Deel al uw wensen met onze keukenexpert, zodat die u de best passende oven kan aanraden.

Om u een voorbeeld te geven: de fanatieke thuiskok kunnen wij van harte aanbevelen om een stoomoven met sous-vide-functie te kopen. Sous-vide staat voor vacuüm koken op een lage temperatuur in een warmwaterbad. Iets wat was voorbehouden aan restaurants, kunt u dankzij de komst van de stoomoven thuis doen. Want het waterbad niet langer nodig. In de stoomoven blijft de temperatuur zo nauwkeurig constant dat u er gegarandeerd zeer gelijkmatig gegaarde, culinaire hoogstandjes mee op tafel zet. Andere voordelen van sous-vide-bereiding is dat u bijvoorbeeld groenten en vlees eenvoudig een rijke smaak meegeeft, doordat u kruiden toevoegt in de vacuümzak. Het vochtgehalte en daarmee textuur van voedsel, zoals vlees, blijft gelijk door insluiting in de zak. Loopt u warm voor een stoomoven met sous-vide-functie, kies dan voor AEG, Atag of Siemens.