Welke keukenkraan kopen?
Keukenapparatuur

Welke keukenkraan kun je het beste kopen? Als jij door de bomen het bos niet meer ziet: tips van keukenexperts bij De Mooiste Keukenwinkel helpen jou om een kraan te kiezen voor jouw bestaande of nieuwe keuken. We vertellen wat de belangrijkste typen kranen zijn en je leest onze top 5: de tijdloze keukenkraan, de handige kraan, de veelzijdige keukenkraan, de trendy keukenkraan en je ontdekt welke kraan het meest populair is.

 • Keukenkraan– welke typen keukenkranen zijn er? Er zijn veel soorten kranen voor de keuken. Om het overzichtelijker voor je te maken vind je hier de belangrijkste typen keukenkranen:
  Allereerst de keukenkraan die tegenwoordig standaard is: de eenhendel keukenmengkraan. Met één hand bedien je de hendel en bepaal je de temperatuur en hoeveelheid van het water dat uit de kraan komt.
  Het tweede type kraan is heel praktisch: de keukenkraan waarvan de handdouche of sproeikop uittrekbaar of beweegbaar is.
  Het derde type keukenkraan bestaat al sinds 1970: de kokendwaterkraan. Deze maakte de afgelopen decennia een opmars en wint nog steeds terrein.
 • Keukenkraan 1 – de tijdloze kraan. Wil je een kwalitatief goede keukenkraan die flink wat jaren mee kan en niet snel uit de tijd raakt? Dan raden keukenexperts van De Mooiste Keukenwinkel je aan een eenhendel keukenmengkraan van roestvrij staal (RVS), te kopen. De keukenkraan van RVS is er met rechte en ronde uitloop. De kraan met ronde uitloop wordt als meest tijdloos beschouwd. De keukenkraan van RVS verstootte de keukenkraan van chroom van de troon van tijdloze kraan. Allereerst omdat RVS ijzersterk is. Ook houd je een RVS-kraan makkelijk schoon. Bovendien past een kraan van RVS bij alle keukenstijlen. Of je nu een moderne, landelijke of industriële keuken hebt.
 • Keukenkraan 2 – de handige kraan. De keukenkraan met een handdouche/sproeikop is ongelooflijk handig. En extra handig als de douche of kop aan de keukenkraan uittrekbaar of beweegbaar is. Het wordt wel een horecakraan genoemd, omdat de oorsprong van deze handige kraan in de spoelkeuken van restaurants ligt.
  Onder een handige keukenkraan uit onze De Mooiste Keukenwinkel-collectie was je gemakkelijk die grote bakplaat af die gewoonlijk niet onder de kraan past. Je spoelt soepel en snel je spoelbak tot in de hoekjes schoon. En je vult eenvoudig een grote bloemenvaas. Het verschil tussen een keukenkraan die uittrekbaar is en een beweegbare keukenkraan zit ‘m in het volgende: de uittrekbare keukenkraan heeft een slang aan de handdouche. De beweegbare keukenkraan heeft een sproeikop aan een lange, flexibele uitloop met daaromheen een veer.
  In de meeste gevallen is de handige keukenkraan hoger extra hoog en oogt robuust. Maar de handige kraan is er ook in strakke designs. Daardoor kun je de handige keukenkraan kiezen voor jouw industriële, maar ook jouw moderne keuken.
 • Keukenkraan 3 – de veelzijdige kraan. Er zijn steeds meer keukenkranen te vinden die meer zijn dan alleen mengkraan. De kokendwaterkraan die zowel mengkraan als heetwaterkraan is, is je vast bekend. Maar je kunt bij De Mooiste Keukenwinkel ook een keukenkraan kopen die nóg meer kan, namelijk: gekoeld, gefilterd of bruisend water tappen. Sommige merken bieden je daarbij zelfs bediening via een app op je telefoon aan.
  In Nederland is de meest populaire multifunctionele kraan de 3-in-1 kraan die zowel mengkraan is, als kokendwaterkraan en bruisend waterkraan. Vraag een expert bij De Mooiste Keukenwinkel naar alle opties voor een 3-in-1 kraan.
 • Keukenkraan 4 – de trendy kraan: zeg je trends voor keukenkranen, dan zeg je zwarte kraan. De zwarte kraan is dé trendy keukenkraan van dit moment. Daarnaast zien de keukenexperts bij De Mooiste Keukenwinkel nog 2 andere trends voor keukenkranen. De nummer 2 trendy kraan is de koperen kraan of gouden kraan met bijpassende koperen of gouden spoelbak. De nummer 3 trendy kraan betreft een type: de 3-gats keukenmengkraan, zoals de gouden Urban Moscow-kraan met rechte uitloop van Dekker. De uitloop van de kraan en 2 bedieningsknoppen worden in je keukenblad gemonteerd. Zo’n inbouwkraan staat geweldig chic. Dus wil jij jouw keuken onderscheiden van alle andere? Laat een gouden, koperen of zwarte 3-gatskraan met bijpassende spoelbak installeren.
 • Keukenkraan 5 – de meest populaire kraan. De meest geïnstalleerde kraan is de keukenkraan van RVS, maar de meest populaire keukenkraan is de kokendwaterkraan. Het waarom laat zich makkelijk raden. Het eerste grote voordeel is dat je direct kokend water hebt, wat praktisch is en je een luxegevoel geeft. Daarnaast is een kokendwaterkraan duurzaam: je verspilt minder energie en water dan bij een waterkoker, omdat je exact de benodigde hoeveelheid tapt. Andere reden voor de populariteit van de kokendwaterkraan noemden we hiervoor: er zijn veelzijdige varianten van deze kraan verkrijgbaar, zoals de 3-in-1 kraan. Meest gekozen merk bij De Mooiste Keukenwinkel is de Quooker. En steeds vaker zien onze experts dat wordt gekozen voor de trendy, zwarte Quooker.