Bereiding: Dit is een makkelijk recept.
Duur: 2 uur
Focaccia, wie kent het niet? Dit heerlijke Italiaanse brood is altijd een goed idee en is los lekker, maar in combinatie met dips, pesto of een goede olijfolie heerlijk of belegd met de beste kazen en vleeswaren de perfecte basis voor een sandwich om je vingers bij af te likken. En weet je wat nu zo leuk is? Het is super makkelijk om te maken als je een combi-stoomoven in huis hebt. Hier leggen we je stap voor stap uit hoe je dit werkelijk overheerlijke brood maakt.
Ingrediënten voor 1 focaccia
- 450 gr meel voor witbrood
- Extra meel voor het kneden en uitrollen
- 8 gr droge gist
- 325 gr lauw warm water
- 25 ml olijfolie
- Klein schepje suiker
- Snufje fijn zout
- Grof zeezout
- Een handje groene olijven
- Een handje zwarte olijven
- 1 takje rozemarijn
Werkwijze
- Meng de gist, het water en de suiker en laat dit even staan, zodat de gist zich kan ontwikkelen.
- Meng nu het meel met de watermassa en de olijfolie. Kneed dit gedurende 5 minuten goed door.
- Laat het deeg 15 minuten voorrijzen in de rijsstand (automatisch programma) in de combi-stoomoven.
- Voeg nu het fijne zout toe en kneed het deeg nogmaals goed door.
- Rol het uit tot het formaat van je bakblik of taartvorm.
- Stop het uitgerolde deeg in een met bakpapier bekleed bakblik of bakvorm.
- Maak kleine kuiltjes in het deeg. Garneer het deeg met de olijven, de rozemarijn en het grove zeezout.
- Laat dit deeg ongeveer 1 uur in de rijsstand in de combi-stoomoven staan.
- Na dit uur haal je het deeg uit de oven.
- Verwarm de oven nu voor met combi-stomen op 200 °C, stand 1 vochttoevoer.
- Bak gedurende 25 tot 30 minuten het deeg gaar in de combi-stoomoven op 200 °C op stand 1 vochttoevoer.
Tada, klaar is jouw zelfgemaakte focaccia!
Buon appetito!
Bron: ATAG