Dit Franse dessert is altijd een hit, zo lekker is dit! Een heerlijk zoet dessert met de bekende ‘crack’ dat je ook in menig restaurant kunt bestellen. Het maken van een crème brûlée is helemaal niet zo moeilijk, dus waarom zou je het thuis niet eens proberen? Met dit dessert maak je anderen gegarandeerd blij, maar jezelf ook!
INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN
- 1 dl melk
- 1 dl slagroom
- 20 gr kristalsuiker
- Een halve vanillepeul
- 2 eierdooiers
- 4 eetlepels rietsuiker
WERKWIJZE
- Schraap de halve vanillepeul leeg en voeg dit toe aan pannetje met de melk en de room.
- Verwarm dit samen met de suiker. Laat niet warmer worden dan handwarm.
- Verwarm de combi-stoomoven voor op 90 °C met stoom.
- Meng de eierdooiers goed door de massa van room en melk.
- Verdeel het mengsel over 2 schaaltjes, probeer zo min als mogelijk luchtbellen te laten ontstaan op het oppervlak van de crème brûlée.
- Dek de schaaltjes goed af met folie.
- Gaar de crème brûlée in 25-30 minuten in de combi-stoomoven in het midden van de oven op een rooster.
- Laat de crème brûlée afkoelen.
- Strooi vlak voor het serveren wat rietsuiker over de crème brûlée en brand de suiker met een gasbrander.
Ohhh, bon appétit!
BRON: ATAG