Seizoensgerecht: asperges met varkenshaas en peper-yoghurt
Een gerecht met smakelijke seizoensgroente en verrukkelijk vlees vergezeld door een bijzondere dressing. Dat zet je op tafel als u dit recept volgt. Je maakt het in ongeveer 30 minuten. Wat dan precies? Dit: groene en witte asperges met varkenshaas en peper-yoghurt dressing. Veel kookplezier gewenst!
Als eerste ga je aan de slag met de groentes:
Verwarm de combi-stoomoven voor op 100℃ en 100% stoom. In de tijd dat de oven opwarmt, schil je de asperges en aardappelen. Snijd de aardappelen in dunne plakken. Leg de witte asperges samen met de aardappelplakken op de geperforeerde stoomschaal. Deze ingrediënten hebben 20 minuten nodig om gaar te stomen. Na 10 minuten voeg je de groene asperges toe. Op die manier is alle groente tegelijkertijd gaar.
In de tijd dat de groente gaart, kun je de dressing klaarmaken:
Neem de yoghurt en voeg daaraan de eetlepel peper toe. Daarna voeg je naar smaak zout toe.
Nu is het vlees aan de beurt:
Bak de varkenshaas in een koekenpan rondom. Laat deze vervolgens doorgaren in een warmhoudlade. Mocht je die niet hebben: nagaren kan ook in een op 100℃ verwarmde oven. Dat kan zodra de groente uit de stoomoven is.
Geef nog even finishing touch aan de groente:
De gestoomde asperges bak je namelijk nog even kort om en om in een hete koekenpan.
En dan is het zover; u kunt de borden opmaken:
Leg de aardappelen neer en schik daarover de asperges. Daarop leg je de dun gesneden plakjes varkenshaas. Maak het geheel af met sierlijke cirkels van yoghurtdressing en wat krulpeterselie.
Geniet van je gerecht!
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
- 800 gram geschilde groene en witte asperges
- 600 gram vastkokende aardappelen
-
Ook nodig: geperforeerde stoomschaal.
- 600 gram varkenshaas
- 1 dl yoghurt
- 1 eetlepel peper
- snufje zout
- enkele takjes krulpeterselie
Een gerecht met smakelijke seizoensgroente