LAMSRACK MET BOSPEEN EN SINAASAPPELSAUS
Tijd om een mooi gerecht te gaan maken: lamsrack met gesauteerde bospeen en gestoomde aardappeltjes. Je bereidt dit recept met lam en groente in ongeveer 30 minuten.
Verwarm de combi-stoomoven voor op 100℃ in de stand 100% stoom. En ga aan de slag met de groente: schil de bospenen en was de aardappels in schil. Stoom deze groentes in 18 minuten gaar in je voorverwarmde oven.
Volgende stap: verwarm de oven voor op hete luchtstand 80℃. Leg de lamsrack in je bakpan en bak om en om bruin bakken. Daarna gaat de lamsrack de voorverwarmde oven in. En blus jij de pan af met sinaasappelsap.
De lamsrack haal je uit de oven zodra het een kerntemperatuur heeft van 51 graden en laat je daarna rusten.
De sinaasappelsap laat je inkoken tot het 1/3 van het volume heeft. Op dat moment voeg je de appelstroop, tijm en rozemarijn toe. Roer de saus goed door en breng het op smaak met peper en zout.
Om de gestoomde wortelen een extra lekkere smaak en mooi kleurtje te geven, doe je ze in een pan met een klontje boter. Bak ze op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn.
Tijd voor de laatste stap in dit recept: breng de lamsrack op smaak met peper en zout. Daarna haal je het door de amandelkruim. Schik de aardappelen en bospenen mooi op het bord. Leg daarop een halve lamsrack. Als laatste garneer je het vlees en de groentes met de sinaasappelsaus.
Een lentegerecht dat voortreffelijk smaakt in elk jaargetijde.
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
- 2 lamsracks
- 12 middelgrote bospenen
- 400 gram vastkokende aardappels in schil
- 1 dl sinaasappelsap
- 1 eetlepel appelstroop
- 5 gram verse tijm
- 5 gram rozemarijn
- 2 eetlepels kruim van gebrande amandelen
- peper en zout
Handig: vleesthermometer.
Je proeft de lente in dit gerecht; smullen maar!
Bron: ATAG