GAMBA'S VAN DE BBQ met perfecte garing van de combi stoomoven
Duur: 75 minuten inclusief 1 uur marineren
Bereiding: dit is een makkelijk recept
We hebben er even op moeten wachten, maar summer is here! Dat betekent dat het tijd is voor heerlijke zomerse gerechten die we lekker buiten in het zonnetje kunnen oppeuzelen. Een van die gerechten waar wij nu al van watertanden zijn deze gamba’s van de BBQ. Een heerlijk recept voor die zwoele zomeravonden.
Benodigdheden
- 16 grote gamba’s easy peel maat 13/15
Voor de marinade
- 1 mango in blokjes gesneden
- 1 el vissaus
- 2 el limoensap
- 100 gr verse gember in blokjes
- 2 stengels citroengras
- 1 handje verse koriander
- ½ lente ui
Voor de garnering
- 2 limoenen
- ½ lente ui
- ½ rode peper in ringetjes gesneden
- paar takjes verse koriander
Werkwijze
-
Controleer of de gamba’s goed schoon zijn en doe deze vervolgens in een grote mengkom.
-
Voor de marinade pureer je in een grote maatbeker de rode peper (met of zonder zaad), de verse gember, de mango, de vissaus en het limoensap met een staafmixer.
-
Hak het citroengras in stukken van +/- 10 cm en snijd de ½ lente ui in stukken van 2 cm en snijd de verse koriander fijn. Voeg dit bij de gamba’s in de mengkom.
-
Voeg vervolgens de marinade van mango toe aan de gamba’s in de kom en meng deze goed. Zet de gamba’s voor minimaal 1 uur in de koelkast zodat deze de smaak van de marinade goed kunnen opnemen.
-
Vul het waterreservoir met vers water en verwarm de combi stoomoven voor op stand: stoom lage temperatuur 70 C°.
-
Verdeel de gamba’s over de dichte stoomschaal (de geperforeerde stoomschaal omdat je nu met een natte marinade werkt).
-
Wanneer de combi stoomoven op temperatuur is, gaar je de gamba’s gedurende 18 tot 20 minuten op stand: stoom lage temperatuur 70 C°.
-
Voor een heerlijk BBQ-aroma gril je de gamba’s nog even op een hete houtskool BBQ.
-
Garneer de gamba’s af met de partjes limoen, een paar takjes verse koriander en dunne ringetjes rode peper en lente ui.
ENJOY!
Bron: ATAG.