Achterwand voor de keuken kiezen
Tips
6 oktober, 2023

Achterwand voor de keuken kiezen

Het kiezen van de perfecte achterwand achter je fornuis kan afhangen van verschillende factoren, waaronder je woonstijl, budget en praktische overwegingen. Hieronder lichten we enkele stappen uit om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze voor een achterwand:

Stap 1: De keuze voor het materiaal

  • Tegels: Tegels zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en eenvoudige onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, formaten en patronen, zodat je de stijl kunt kiezen die bij je keuken past.
  • RVS: RVS-achterwanden zijn modern en strak. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en passen goed bij roestvrijstalen apparaten.
  • Glas: Glazen achterwanden kunnen een eigentijdse uitstraling geven aan je keuken. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen en zijn ook eenvoudig schoon te maken.

Stap 2: Het observeren van de kleuren in je keuken

Kijk eens naar alle kleuren in je keuken en probeer een achterwand te kiezen die past bij je keukenkastjes, je werkblad en je vloer. Dit zorgt voor een harmonieuze look!

Stap 3: Hoeveel onderhoud wil je hebben?

Bedenk hoe gemakkelijk het materiaal is om schoon te maken en te onderhouden. Een keuken wordt snel vet en vuil, dus het is belangrijk om een materiaal te kiezen dat gemakkelijk schoon te maken is.

Stap 4: Hoeveel budget heb je voor de achterwand?

Bedenk een budget voor je achterwand en zoek materialen en opties die binnen dat budget passen.

Stap 5: Welke stijl heeft je keuken?

Denk na over de stijl van je keuken. Wil je een moderne, klassieke, rustieke of andere stijl creëren? Kies een achterwand die past bij die gewenste uitstraling.


8740_Fusion_Pro_90cm_anthracite_ambient02.jpg


Stap 6: Hoe belangrijk vind je een lange levensduur?

Overweeg de levensduur van het gekozen materiaal. Sommige materialen zijn beter bestand tegen hitte en slijtage dan andere materialen, terwijl bepaalde materialen weer gevoeliger zijn voor beschadigingen. Genoeg om over na te denken dus!

Stap 7: Welke wand heeft je persoonlijke voorkeur?

Uiteindelijk is het belangrijkste dat je de achterwand mooi vindt en dat deze helemaal aan je wensen voldoet!

We raden je aan om stalen van verschillende materialen te bekijken en te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. Daarnaast is het ook een goed idee om een professionele keukenontwerper om raad te vragen, zodat je een weloverwogen keuze maakt!