Verfrissende groene thee-limonade met salie, citroen en blauwe bessen
Op zoek naar een dorstlesser die nét even anders is? Deze sprankelende limonade met groene thee, salie, citroen en blauwe bessen is niet alleen heerlijk verfrissend, maar ook een tikkeltje verrassend. Perfect voor warme dagen of als bijzondere non-alcoholische optie tijdens een etentje.
Ingrediënten:
- 125 ml kokend water
- 2 zakjes groene thee
- 2 takjes verse salie (gekneusd)
- Honing naar smaak
- 1 handje blauwe bessen
- 1/2 citroen, in plakjes
- Extra salietakjes (ter garnering)
- ± 750 ml bruisend water
- IJsblokjes
Bereiding:
1. Trek de thee
Breng 125 ml water aan de kook en giet dit over de groene theezakjes in een hittebestendig glas of kommetje. Voeg meteen twee gekneusde takjes verse salie toe. Kneuzen kan eenvoudig door ze even tussen je vingers te rollen. Laat het geheel ongeveer 20 minuten staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
2. Zoet naar wens
Verwijder de theezakjes en salietakjes. Proef de thee en voeg naar smaak wat honing toe als je houdt van een iets zoetere limonade. Roer goed door tot de honing volledig is opgelost.
3. Stel de limonade samen
Giet de thee in een grote kan. Voeg de blauwe bessen toe, samen met een paar extra takjes verse salie en de plakjes citroen.
4. Laat het bruisen
Vul de kan aan met ongeveer 750 ml bruisend water. Voeg royaal ijsblokjes toe zodat je limonade heerlijk koel is bij het serveren.
5. Serveer en geniet
Schenk uit in mooie glazen, eventueel met een extra schijfje citroen of een paar losse bessen voor de presentatie.
Een subtiele mix van kruidig, fris en fruitig. Deze limonade is een klein feestje in een glas. Wil je het nog feestelijker maken? Voeg dan een takje lavendel of wat munt toe voor een extra zomerse twist.