COUSCOUS RAS EL HANOUT MET GEPOFTE PAPRIKA
Ditmaal een recept voor een gezond gerecht met Marokkaanse oorsprong: couscous gekruid met ras el hanout, een gepofte paprika, groene olijven en witte kaas gegarneerd met koriander en knapperig geroosterde pittenmix.
Je bereidt de couscous met paprika in ongeveer 25 minuten en begint met het aanzetten van de oven. Verwarm ‘m voor op 180 ℃ stand grote grill met ventilator.
Pak nu de gewassen puntpaprika’s erbij. Wrijf ze in met olijfolie. Rooster de paprika op een bakblik in de voorverwarmde oven. Over het algemeen zijn de paprika’s in 12 tot 15 minuten goed gepoft.
Zodra de paprika klaar is, verwarm je de oven voor op stand stoom 100 ℃.
Meng tijdens het voorverwarmen in een dichte stoomschaal de couscous met de ras el hanout, groentebouillon en citroensap. Stoom de couscous en ingrediënten in 10 tot 14 minuutjes gaar en verwarm in dezelfde tijd de borden voor waarop je het gerecht wilt uitserveren.
Zodra de met ras el hanout gekruide couscous uit de oven komt, verdeel je het over de 4 warme borden. Zie je dat het een mooie kleur kreeg door de ras el hanout?
Nu kun je het gerecht opmaken: verdeel over het bedje van smakelijk gekruide couscous de witte kaasblokjes, de reepjes rode ui, ringetjes lente-ui en plakjes olijven. Een waar feestje om te zien!
Completeer het kleurenpalet door de glanzend gepofte rode puntpaprika erop te leggen. Voeg eventueel een snufje zout toe en strooi dan de geroosterde pittenmix over het geheel. Garneer het gerecht met enkele blaadjes verse koriander.
En klaar is je kleurrijke, gezonde gerecht!
Tip: borden voorverwarmen
- Op een warm bord blijft het eten waarop jij zo je best deed langere tijd warm. Wel zo lekker. Wil jij borden voorverwarmen, maar heb je geen professionele warmhoudkast of warmhoudlade in je keuken? De Mooiste Keukenwinkel geeft je tips. Borden kun je namelijk op veel manieren voorverwarmen. Leg ze bijvoorbeeld in warm water. Of zet ze enkele minuten in de magnetron of oven.
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
- 4 rode puntpaprika’s
- 200 gram droge couscous
- 3 dl groentebouillon
- 2 eetlepels ras el hanout
- 3 eetlepels citroensap
- 1 rode ui in dunne reepjes
- 1 lente-ui in dunne ringetjes
- 2 eetlepels groene olijven in dunne plakjes
- 1 handje geroosterde pittenmix
- Blokjes witte kaas naar smaak
- Zout naar smaak
- Verse koriander naar smaak
- Olijfolie
Ook: bakblik, dichte stoomschaal.
Een heerlijk kleurrijk & gezond gerecht!