PASTA ARRABIATA MET PENNE, PAPRIKA EN MOZZARELLA UIT DE OVEN
Is meer bewegen jouw goede voornemen? Na het eten van een bord pasta Arrabiata sta je te springen. Dit recept voor Pasta Arrabiata is lekker, gezond én een goede maaltijd voor het sporten. Je krijgt een boost door de snelle koolhydraten in de pasta, uithoudingsvermogen door de langzame koolhydraten in de groente en sterke spieren door de eiwitten in de kaas. En we hebben nog meer goed nieuws: deze verse pasta uit de oven maak je in slechts 3 kwartier klaar.
De opties: laat het spek achterwege voor een vegetarische versie van pasta Arrabiata, voeg chilivlokken toe als je van pittige pasta Arrabiata houdt, kies volkoren pasta penne als je meer vezels wilt binnenkrijgen en voeg meer groentesoorten toe om de pasta extra gezond te maken.
Begin bij het begin: snij ter voorbereiding de ui, knoflook en mozzarella in kleine stukjes. Maak ook de paprika (en andere groente) schoon en snij die in kleine reepjes. Snij het spek eveneens in kleine reepjes. En: zet een met olie of boter ingevette ovenschaal klaar.
Klaar voor de start? Doe olijfolie in de pan en fruit de ui, knoflook. Ogen ze glazig? Gooi dan de reepjes spek erbij en korte tijd daarna de reepjes paprika en eventuele extra groente.
Houd jij nou niet van het gespetter van spek of brandt spek bij jou in de pan altijd aan? Lees onderaan dit recept dé tip om snel en makkelijk spek uit te bakken in je magnetron (!).
Volgende stap: tomatensaus en water in een pan gieten, naar smaak peper en zout en naar wens chilivlokken toevoegen en de pastasaus 15 minuten op lage temperatuur laten sudderen.
Tijd om de (volkoren) pasta penne te koken. Doe de pasta in ruim water met een snufje zout. Verwarm nu je oven voor op 180 ℃. Giet de pasta af zodra de gaartijd -zie verpakking- voorbij is. Meng de pasta door de saus en roer de stukjes mozzarella en de geraspte kaas erdoorheen.
En dan de finishing touch: giet de pastasaus met penne in de ovenschaal, strooi er paneermeel overheen om een krokante laag te creëren en zet de schaal in de op 180 ℃ voorverwarmde oven. Hou de schaal goed in de gaten. In 12 tot 27 minuten is je pasta Arrabiata met penne, paprika en mozzarella uit de oven klaar.
Eet ruim voordat je gaat sporten een flink bord en je zult zien: je gaat als een speer!
Tip 1: Snel en makkelijk spek uitbakken doe je zo
- Snel, makkelijk en zonder spetteren spek uitbakken die lekker knapperig en krokant is? Dat doe je zo! Men neme: een bord, keukenpapier, spek en … de magnetron. Ja echt. Leg een velletje keukenpapier op het bord. Leg daarop één laagje spek (plakken of blokjes). Dek af met nog een velletje keukenpapier. Vouw de punten eronder, zodat het niet wappert in de magnetron. Zet je magnetron op 600 watt en stel de tijd in (4 minuten per 100 gram spek).
IngredientenVoor 4 personen
- 1 fijngesneden witte ui
- 2 tenen knoflook
- 2 zoete puntpaprika’s
- 150 gram ontbijtspek
- 500 gram tomatenpuree
- 100 ml water
- 350 gram (volkoren) penne pasta
- 125 gram of 2 bolletjes mozzarella
- 60 gram geraspte kaas
- Paneermeel
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Optie: chilivlokken naar smaak
- Optie: extra groenten
Dit recept voor Pasta Arrabiata is lekker, gezond én een goede maaltijd voor het sporten.