SUKADE VAN GRILL OF BARBECUE
Recepten
15 juni, 2021

SUKADE VAN GRILL OF BARBECUE

Altijd grillweer!

Sukade met die typische rooksmaak maak je zelf. Bij mooi weer buiten maak je het vlees klaar op de barbecue. Geen barbecueweer? Duik de keuken in en gebruik de grill.

Voor dit recept van De Mooiste Keukenwinkel voor baksukade heb je maar een paar ingrediënten nodig en dankzij de culisensor of kernthermometer wordt de sukade perfect gaar. Aan de slag dan maar, want dan heb je over ongeveer 3 kwartier de perfecte sukade op tafel staan.

Start door een rooster in het midden van je oven te schuiven en die voor te verwarmen op hetelucht 120℃. Ondertussen bereid je het vlees voor. Je wrijft de sukade in met de mosterd, basterdsuiker, peper en zout. Daarna leg je de sukade in een hittebestendige bak of schaal. Pak de culisensor of kernthermometer erbij. Stop die in de kern van de sukade, zodat de kerntemperatuur goed kan worden gemeten.

Is je oven voorverwarmd? Dan kun je de sukade gaan voorgaren. Als je de culisensor gebruikt: sluit die aan op je oven. Zet de sukade op het rooster in het midden van de oven. Stel de oven vervolgens in op een kerntemperatuur van 48 ℃.

Is het voorgaren van de sukade achter de rug? Dan kun je het vlees gaan grillen om het die kenmerkende rooksmaak te geven. Het allerleukste is natuurlijk om de sukade op de barbecue te grillen. Op een hete grillplaat of in de grillpan in je keuken gaat het ook goed.

Dus weer of geen weer; altijd grillweer! Smakelijk!

INGREDIËNTEN VOOR ca 4 PERSONEN

  • 1 gesplitste sukade om te bakken (baksukade haal je bij de goede slager)

  • 2 eetlepels gladde mosterd

  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker

  • zout en peper naar smaak

Ook nodig: culisensor of kernthermometer