Hoe water besparen
Tips
9 februari, 2021

Hoe water besparen

HOE WATER BESPAREN
DUURZAAMHEID IN DE KEUKEN

Vraagt u zich af hoe u water kunt besparen in de keuken, omdat u duurzaamheid in de keuken belangrijk vindt? Op die vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk. Dit zijn tips voor het kiezen van een duurzame kraan:

  • Welke kraan kopen om water te besparen: met een keukenkraan kunt u water besparen op verschillende manieren. Kan uw huidige keukenkraan nog wel even mee, monteer dan een waterbesparend mondstuk / opzetstuk. Wilt u uw keukenkraan compleet vervangen, kies er dan voor om een waterbesparende kraan te kopen. Een andere optie is een kraan te kopen die zowel ijskoud als warm water geeft. De Fusion en Classic Fusion kranen van Quooker zijn daarvan goede voorbeelden. U hoeft de kraan niet meer te laten lopen voor zowel koud als warm water. Een goede manier om water te besparen in de keuken!
  • Hoe afwassen als je water wilt besparen in de keuken: afwassen met de hand is minder duurzaam dan de afwas laten doen door uw vaatwasser. Kies wel voor een nieuwe vaatwasser; die zijn vele malen zuiniger dan de oude vaatwasmachines. Een nieuwe vaatwasser verbruikt per jaar honderden liters water minder. Heeft u niet de luxe van een vaatwasmachine? Laat dan het water niet lopen tijdens het afwassen met de hand. Gebruik één teil water om in af te wassen en één teil water om uw keukenspullen af te spoelen.
  • Hergebruik schoon restwater om water te besparen: wast u groente of fruit? Doe dit in een teil water. U verbruikt zo minder water én u kunt dit afspoelwater hergebruiken. Dit is schoon restwater en daarmee kunt u de vaat voorspoelen of de planten water geven.
  • Hergebruik water waarin u de groente kookte om water te besparen: zet een extra stap in waterbesparing en hergebruik het water waarin u groente kookte. Dit gekookte restwater is namelijk heel geschikt als smaakvolle basis voor een soepje.
     

Gerelateerde vragen