Bereiding: Dit is een redelijk makkelijk recept.
Duur: 30 minuten
Is het aspergeseizoen al geopend? Nog eventjes geduld! Jaarlijks wordt op de tweede donderdag van april het aspergeseizoen officieel geopend en kunnen we tot en met eind juni genieten van het witte goud. Nederlandse en Belgische witte asperges zijn alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus alvast tijd voor een klassiek en vooral overheerlijk recept. Door de asperges te bereiden in een combi-stoomoven van ATAG behouden ze beter hun smaak. Hmmm...
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
- 4 grote witte asperges per persoon
- 4 eieren M
- 400 gram krieltjes
- 12 plakken beenham
- Bladpeterselie
- Mosterd-dille dressing
WERKWIJZE
- Verwarm de combi-stoomoven voor op 100 °C, functie: stoom.
- Zet de dichte stoomschaal in de oven op inschuifniveau 1.
- Schil de asperges en was de krieltjes goed schoon.
- Verdeel de krieltjes op de geperforeerde stoomschaal.
- Stoom de krieltjes nu 18 tot 22 minuten in de stoomoven, zet hierbij de wekkerfunctie.
- Voeg iets later de asperges toe voor 16 tot 20 minuten. Voeg de laatste 10 tot 12 minuten de eieren toe.
- Verwarm ondertussen in een grillpan de beenham.
- Leg deze op een voorverwarmde schaal. Wanneer de asperges, de eieren en de krieltjes gaar zijn, leg je deze erbij.
- Garneer met de bladpeterselie en de mosterd-dille dressing.
Dat wordt echt genieten. Eet smakelijk!
BRON: ATAG