Zalm met asperges, pappardelle, truffel en beurre noisette
Recepten
27 juni, 2024

Zalm met asperges, pappardelle, truffel en beurre noisette

Dit recept wil je eten, zo lekker is deze combinatie van fluweelzachte zalm met asperges en romige pappardelle met truffel en beurre noisette. Lekker voor een doordeweekse avond, maar ook voor een diner date met vrienden en/of familie. Het recept is misschien niet het makkelijkste, maar zeker niet het langste. Dus ga er maar eens goed voor zitten en ontdek dit smaakvolle recept!

Bereiding: Dit is een moeilijk recept.
Duur: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gr verse zalmfilet p.p.
  • 100 gr droge pappardelle p.p.
  • 150 gr geschilde groene asperges p.p.
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 1 dl sojaroom
  • 4 eierdooiers
  • 2 eetlepels citroensap
  • Truffelschaaf naar smaak
  • Peper en zout

Werkwijze

  1. Verwarm de combi‑stoomoven voor op 55 °C met 100% stoom.
  2. Gaar de zalm 12-15 minuten in de oven in de geperforeerde stoomschaal.
  3. Als de zalm klaar is, laat je deze even rusten op het aanrecht.
  4. Verwarm de combi‑stoomoven voor op 100 °C met 100% stoom.
  5. Meng de sojaroom met de eierdooiers en het citroensap.
  6. Verdeel de asperges over de geperforeer­de stoomschaal en stoom de asperges in 12-16 minuten gaar.
  7. Verhit in een steelpannetje de roomboter tot deze goudbruin wordt.
  8. Kook de pappardelle gaar in ruim water.
  9. Giet de pappardelle af wanneer deze gaar is.
  10. Meng het mengsel van soja en eieren door de pappardelle en verwarm dit nog enkele minuten door, voeg eventueel wat water toe zodat er een mooie saus ontstaat.
  11. Bak de zalm in een pan met een klein klontje boter aan beide zijden bruin. Maak het bord op door eerst de gestoom­de asperges op het bord te leggen.
  12. Leg hierop de pappardelle en de zalm.
  13. Garneer met wat truffelschaaf.

Dat kan maar een ding betekenen: dat wordt heel smakelijk!

BRON: ATAG