Caprese van geroosterde paprika
Recepten
2 april, 2021

Caprese van geroosterde paprika

Zomerse salade CAPRESE VAN
GEROOSTERDE PAPRIKA


Zomerser wordt het niet, zou ik zeggen! In de klassieke versie gebruik je tomaten, maar het is een heerlijke variatie om een caprese met rode paprika’s te maken. Deze rooster je eenvoudig onder de grill van de oven. Daarna laat je ze even rusten in een afgesloten bak, zodat je ze makkelijk van het velletje kan ontdoen.

Begin met het roosteren van de paprika’s. Zet de grill van de oven aan en leg een bakplaat klaar. Bestrijk deze licht in met olijfolie of gebruik een stuk bakpapier.

Snijd alle paprika in ongeveer 4-5 plakken, verwijder alle pitjes. Leg deze op de bakplaat met buitenkant naar boven.

Rooster de paprika’s ongeveer 15 minuten onder de hete grill, zodat het velletje zwart blakert. Doe alle hete paprika’s in een afgesloten plastic bak en laat ze zeker 10 minuten rusten.

Snijd ondertussen de rode ui in hele dunne ringen en laat deze trekken in 1 eetlepel azijn. En verspreid de rucola over een mooie schaal. Meng hier wat olijfolie door.

Verwijder dan de velletjes van de paprika’s. Leg alle stukken paprika op de rucola. Scheur de mozzarella in grove stukken en leg deze op de paprika. Verspreid hierover de dunne uienringen. Maak het helemaal af met verse basilicum. Ik vind het altijd lekker om een gedeelte fijn te snijden, maar bewaar ook wat hele blaadjes om mee te versieren.

Strooi de pijnboompitten erover, schenk rijkelijk olijfolie over de salade en als laatste natuurlijk wat versgemalen zout en peper.

Eet smakelijk!
 

INGREDIËNTEN VOOR 3/4 PERSONEn

 

oventijd: +- 15 min grillen 240 °C

bereidingstijd: 30-40 minuten


Ingrediënten voor de salade

  • 6 rode paprika’s
  • 1 kleine rode ui
  • 1 eetlepels witte wijnazijn
  • flinke scheut olijfolie
  • 50 gram rucola
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 10 gram verse basilicum
  • 20 gram pijnboompitjes, geroosterd
  • vers gemalen zout en peper

    Een heerlijke variatie op de klassieke caprese!

Bron: ATAG