Drie-in-de-pan met bosbessen
Recepten
2 februari, 2021

Drie-in-de-pan met bosbessen

DRIE-IN-DE-PAN: Een stapel Pannekoeken MET BOSBESSEN


Doe de bevroren bosbessen in een vergiet en laat deze een beetje ontdooien. Klop met een mixer de eieren samen met de suiker, vanillesuiker en zout goed op, zodat het twee keer zoveel wordt en de eieren er lichtgeel en luchtig uit zien. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en mix dit tot een glad beslag. Voeg dan steeds beetje bij beetje de karnemelk toe, net zolang totdat je een mooi beslag hebt, zonder klontjes.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur met daarin een klontje boter. Zet het vuur laag en schep dan met een jus- of sauslepel drie lepels beslag in de pan en verdeel over elk rondje beslag een eetlepel van de bosbessen. Zet het vuur weer iets hoger en bak de pannenkoeken aan de onderkant bruin. Zodra de onderkant mooi bruin is, draai je ze om en zet je het vuur laag, zodat ze langzaam kunnen garen. Bak zo alle drie-in-de-pan!

Maak er een mooi stapel van, schep de rest van bosbessen erop en serveer met veel ahornsiroop! Of een bolletje ijs natuurlijk.

 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • Aantal: 15-18 stuks

    Benodigdheden: Mixer met garden

    Bereidingstijd: 5-10 minuten

    Bakken in koekenpan: +- 30 minuten

     

    Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 45 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 165 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 230 ml karnemelk
  • 300 gram bosbessen uit de vriezer
  • roomboter om in te bakken


    Voor erbij

  • maple syrup of stroop

    De drie-in-de-pan houd je makkelijk warm tussen twee borden op een pan met warm water.

Bron: ATAG