Hartige suisse zalm en courgette in bladerdeeg
Recepten
3 maart, 2023

Hartige suisse zalm en courgette in bladerdeeg

LUNCH OF BORRELHAPJE: HARTIGE SUISSE MET ZALM EN COURGETTE

Lekker als lunch en verrassend borrelhapje: hartige suisse van bladerdeeg met courgette en zalm erin. Extreem makkelijk te maken. Extreem lekker om op te eten.

Grote kans dat je bij het zien van een ronde suisse denkt aan de zoete, ronde koffiekoeken van de bakker om de hoek of de pains au raisins die je op vakantie in Frankrijk at. Maar in dit recept vul je het bladerdeeg met hartige ingrediënten. Zo serveer je eens een ander gerecht voor de lunch of tijdens de vrijmibo.

Klaar voor de start? Verwarm je combi-oven voor op stand hetelucht 220 ℃. Zorg dat de courgette goed gewassen en in dunne plakken of slierten klaarligt, je de ui fijngesneden hebt en de met water losgeklopte eierdooier gereed staat voor gebruik. Dan staat over 30 minuten jouw lunchrecept cq borrelhapje al op tafel.

Leg de bladerdeeg voor je hartige suisse uitgerold op je aanrechtblad. Kon je geen kant-en-klare rol bladerdeeg kopen? Leg dan 2 rijen van 4 vierkante plakjes tegen elkaar. Zorg dat de randjes net iets over elkaar liggen. Rol nu enkele keren over het bladerdeeg heen met je deegroller. En tadaaa, daar is jouw bladerdeegrol.

Nu kun je het bladerdeeg voor de suisse vullen met hartige ingrediënten. Verdeel alle ingrediënten in een smalle strook over de lengterichting van het bladerdeeg. Zo kun je het geheel straks makkelijk oprollen. Leg eerst de plakken zalm op het bladerdeeg. Daaroverheen leg je de linten courgette en dan strooi je de rode ui uit. Besprenkel de vis en groenten met wat vers limoensap.

Dan rol je het bladerdeeg op. Smeer de rand van het bladerdeeg in met wat ei. Op die manier plak je de rand van de rol bladerdeeg dicht, zoals een envelop. Je hebt nu een met courgette, zalm en ui gevulde bladerdeegrol. Die snij je in plakken van circa 2 cm.

Leg de ronde suisses plat op de bakplaat. Bestrijk elke kleine bladerdeegrol rondom met het eigeel. En strooi de sesamzaadjes over de zalmrolletjes. Plaats de bakplaat daarna in het midden van je oven. In 15 tot 20 minuten op stand hetelucht 220 ℃ bak je de hartige suisse goudbruin.

Optie als je een combi-stoomoven hebt: gebruik de laatste 3 minuten de stoomfunctie, zodat er gepulseerd stoom wordt toegevoegd aan het bakproces. Je hartige suisses krijgen daardoor een extra lekker en mooi krokant laagje.

Terwijl de oven de suisses van bladerdeeg, courgette en zalm gaart, zet jij de borden, roomkaas, dille en rucola klaar. Laat de suisses even afkoelen, nadat ze uit de oven komen. Garneer de suisse dan af. Doe er een dotje roomkaas, verse dille en als laatste wat rucola op.

Tip kneus de rucola licht, dan proef je de iets pittige, nootachtige smaak nog beter.

Geniet van je hartige suisse tijdens de lunch of vrijmibo.
 

INGREDIËNTEN VOOR Voor ca 15 suisses

 • 1 rol bladerdeeg van ± 30 cm (of vierkante bladerdeegplakjes samenvoegen)
 • 5 plakken gerookte zalm
 • 1 handvol rucola
 • kruidenroomkaas
 • verse dille
 • courgette ongeschild in dunne, smalle linten
 • rode ui dungesneden
 • limoen
 • 3 eetlepels sesamzaadjes
 • 1 eierdooier losgeklopt met enkele druppels water
  Ook: kwastje. Optie: stoomoven.

  Recept voor hartige suisse als lunchgerecht of borrelhapje. Eet smakelijk!