Pastinaaksoep met rode koolgarnering en zuurdesembrood
Recepten
10 juni, 2021

Pastinaaksoep met rode koolgarnering en zuurdesembrood

Een originele soep: Pastinaaksoep 

Wil je weer eens soep maken, maar niet zo’n standaard soepje? Met dit recept zet je een heel originele soep op tafel: pastinaaksoep. Het is groentesoep, maar dan anders. En niet moeilijk. In een minuut of 20 maak je deze soep klaar.

Breng de room en het water samen aan de kook. En gaar daarin de pastinaak. Zodra de pastinaak beetgaar is, voeg je de mosterd en verse kruiden toe. Die hoef je niet te snijden, want we pakken de staafmixer erbij: pureer de pastinaaksoep tot die glad is.

Verwarm nu de stoomoven voor op 100℃ en 100% stoom. Pak dan de rode kool en prei erbij. Het donkergroene deel van de prei en de rode kool snij je in dunne stroken. Snij het lichtgroene gedeelte van de prei in dikke plakken. Deze groentes verdeel je over de stoomschaal, waarna je ze in 8 minuten gaar laat worden in de stoomoven.

Dan ben je al in de laatste fase beland: check de dikte van de soep. Iets te dik? Voeg extra water toe en breng op smaak met peper en zout. Nu is de pastinaaksoep klaar om over je mooiste diepe borden of over sierlijke kommen te verdelen.

Maak je originele groentesoep compleet met de garnering: de gestoomde groenten. Eerst verdeel je de plakken en stroken prei en daar bovenop de repen rode kool met een toefje bladpeterselie. Serveer de pastinaaksoep vervolgens met een flinke plak zuurdesembrood.

Laat het je smaken!
 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 500 gram pastinaak
  • 100 gram fijn gesneden rode kool
  • 1 middelgrote prei fijngesneden
  • 2 dl sojaroom
  • 3 dl water 10 gram verse bladpeterselie
  • 2 gram verse rozemarijn
  • 2 eetlepels gladde mosterd
  • peper en zout
  • zuurdesembrood

Ook nodig: geperforeerde stoomschaal

In een minuut of 20 maak je deze soep klaar.

Bron: ATAG