Preiquiche met Italiaanse ham en salami
Recepten
2 maart, 2021

Preiquiche met Italiaanse ham en salami

Een heerlijke QUICHE VAN PREI, ITALIAANSE HAM & SALAMI

Speciaal voor wie een 3-in-1 oven in de keuken heeft: een zomers recept voor luchtige preiquiche Je kunt deze quiche van prei, ham en salami als hoofdgerecht of bijgerecht eten. Dankzij jouw handige alleskunner in de keuken is de smakelijke preiquiche in een handomdraai klaar. Start de tijd. Over een klein uurtje zit je te smullen!

Begin met het klutsen van de eieren. Voeg daaraan de sojaroom en geraspte kaas toe en klop die basisingrediënten van je preiquiche goed luchtig met een garde.

Voeg nu de gesneden prei en gehakte peterselie toe. Klop het quichemengsel nog even goed door, waarna je het op smaak brengt met peper en zout.

Leg de 4 plakken bladerdeeg, zonder het plastic velletje, op elkaar en bestuif het aanrecht met het beetje bloem dat je klaarzette. Leg het stapeltje bladerdeeg in de bloem en rol het uit. Maak je bladerdeegvel zo groot dat je de springvorm voor je preiquiche ruim kunt bedekken. Bedek de bodem van de springvorm eerst met bakpapier en leg daarover het uitgerolde bladerdeegvel dat de bodem vormt voor jouw zomerse quiche.

Je gaat de quiche in de 3-in-1 oven garen met meerfasekoken. Stel de oven zo in dat deze de 2 fasen automatisch doorloopt. Fase 1 bestaat uit 10 minuten garen op 160 ℃ combi-stoom stand 3. Fase 2 bestaat uit 20 minuten garen op 200 ℃ hete lucht met 360 watt.

Terwijl de 3-in-1 oven voorverwarmt, giet jij het mengsel van ei, sojaroom, geraspte kaas, prei en peterselie uit over de bladerdeegbodem van je quiche in de springvorm. Snij daarna eventueel overtollig bladerdeeg weg en verdeel dan de dungesneden Italiaanse ham en salami over de bovenkant van je preiquiche.

Zet de springvorm met je preiquiche in de glazen magnetronschaal. De reden dat je dit doet: jouw 3-in-1 oven maakt gebruik van de magnetronfunctie, waardoor het nodig is om de metalen springvorm te isoleren met de glazen schaal. Je preiquiche is nu dus klaar om de oven in te gaan. Plaats ‘m in het midden van je 3-in-1 oven.

Na 30 minuten in de 3-in-1 oven heb jij de lekkerste, luchtige quiche van prei, Italiaanse ham en salami op tafel staan die je je kunt voorstellen. Smakelijke zomer gewenst!

 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 5 eieren
  • 250 ml sojaroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 grote prei in kleine stukjes
  • 2 eetlepels gehakte, verse bladpeterselie
  • 50 gram dungesneden Italiaanse ham en salami
  • 4 plakken bladerdeeg
  • Beetje bloem
  • Zout en peper naar smaak

      Ook nodig: springvorm en glazen schaal waarin springvorm past