Malse maïskip op spinazie-paprikasalade
Recepten
11 januari, 2021

Malse maïskip op spinazie-paprikasalade

Een lekker sappige KIP MET SPINAZIE-PAPRIKASALADE

Een mooie maaltijd die gezond en voedzaam is en snel op tafel staat: kip uit de oven met spinazie-paprikasalade gegarneerd met kwark-muntdressing. Klaar in zo’n 30 minuten.

Goed om te weten: dit recept voor kip uit de oven met salade is verre van doorsnee. Je gebruikt namelijk maïskip. Dat wordt heerlijk mals in de combi-stoomoven en … het levert een prachtig plaatje op.

Door het maïs dat de kippen aten, is het vlees namelijk subtiel geel gekleurd. Een mooie combi met de groen-rode salade en wit-groene dressing. Zie je het al voor je? Je zult watertanden! Snel aan de slag dan maar.

Schuif de dichte stoomschaal op het onderste niveau van je combi-stoomoven voor het opvangen van vocht. Verwarm de oven voor op lage stand temperatuur stomen 80 ℃. Leg de 4 maiskipfilets op de geperforeerde stoomschaal en steek de culisensor in één van de kipfilets. Zodra de oven is voorverwarmd, schuif je de schaal met kip midden in de oven. Je stelt de oven in op een kerntemperatuur van 68 ℃. Heb je geen culisensor, dan houd je een gaartijd van 15-20 minuten aan.

Terwijl de kipfilets mals garen in de oven, snij je de paprika in dunne reepjes. Ook was je de sla en spinazie. En daarna snijd je de blaadjes munt ragfijn, zodat je die kunt mengen met de verse kwark. Breng deze muntdressing op smaak met zout en peper.

Is het tijd om de kip uit de oven te halen? Dep met een keukenpapiertje de kipfilets droog, leg ze terzijde en verwarm de oven voor op stand stoom 100℃. Verdeel de gesneden paprika over de geperforeerde schaal en schuif die in de oven zodra de temperatuur is bereikt. Stoom de paprika 8-10 minuten in de combi-stoomoven. Zet een kookwekker, want in de laatste 4-6 minuten stoom je de spinazie mee.

Gebruik de stoomtijd van de groenten om de kipfilets even aan te bakken. Doe dat met boter in een pan op middelhoge temperatuur. Breng de maïskip daarna op smaak met zout en peper.

Zodra de groentes klaar zijn, is het tijd om de borden op te maken. Maak op voorverwarmde bord een mooi bedje van de rode paprika en de groene spinazie en sla. Leg daarop in plakjes gesneden geel-bruine maïskip. Garneer dit af met de lichte kwarkdressing en wat noten.

Bon appetit!

 

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

 • 4 maïskipfilets van 150 gram
 • 2 rode paprika’s
 • Ook nodig: dichte en geperforeerde stoomschaal en culisensor

 • 2 gele paprika’s
 • 4 handjes verse bladspinazie
 • 4 handjes mosterdsla of rucola
 • 4 handjes ongezouten noten
 • 1 dl verse kwark
 • 4 blaadjes verse munt
 • Zout en peper naar smaak

  Ook nodig: dichte en geperforeerde stoomschaal en culisensor