BORREL KIPPENPOOTJES
Bereiding: Dit is een makkelijk recept.
Duur: 30 minuten
Aantal personen: 4
Geef je binnenkort een borrel en wil je eens wat anders dan anders op die borrelplank leggen? Wat dacht je dan van deze heerlijke borrel kippenpootjes? Oke, je krijgt er een beetje vieze vingers van, maar een servetje doet wonderen! Een lekker eenvoudig recept dat je met de 3-in-1 oven van ATAG in een handomdraai maakt. Zo doet je dat!
Ingrediënten
- 1 kg kip borrelpootjes
- 1 tl koriander poeder
- 1 tl paprika poeder
- 1 tl gember poeder
- 1 tl kurkuma poeder
- Naar smaak chilisaus
- Naar smaak peper en zout
Voor de garnering:
- Sesamzaadjes
- Verse koriander
- Rode peper en bosui
- 4 eetlepels rietsuiker
Werkwijze
- Marineer de borrelpootjes voor minimaal 1 uur met het kruidenmengsel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 100 °C, functie: 100% stoom.
- Zet de glazen magnetronschaal in de oven.
- Verdeel de borrelpootjes over een aparte magnetronbestendige schaal.
- Programmeer de volgende stappen met meerfase koken: 1e fase: stoom 10 minuten & 2e fase: bovengrill 210 °C met 600 watt magnetron gedurende 15 minuten.
- Zet de losse schaal met borrelpootjes in de oven op de glazen magnetronschaal.
- Gaar nu de borrelpootjes met meerfase koken.
- Wanneer het programma klaar is, kunnen de borrelpootjes uit de oven. Giet het overtollige vocht en vet af (tip: dit is een heerlijke basis bouillon).
- Marineer nu de borrelpootjes met de chilisaus.
- Grill de borrelpootjes nog 5 à 8 minuten op de stand grote grill + ventilator met extra toevoeging van stoom.
- Garneer met de sesamzaadjes, verse koriander, rode peper en bosui.
Is het al borreltijd?
Bron: ATAG