Salade van parelcouscous en paprika uit de stoomoven
Recepten
24 maart, 2023

Salade van parelcouscous en paprika uit de stoomoven

LEKKER EN SIMPEL: COUSCOUS STOMEN IN JE OVEN

Couscous klaarmaken een gedoe? Niet met een stoomoven! Met dit recept van De Mooiste Keukenwinkel maak je voor 3 tot 4 personen in een klein halfuurtje een heerlijke salade van parelcouscous, paprika en ui uit de stoomoven gegarneerd met kapperappeltjes, witte kaas, olijven, schaafsel van amandelen, pijnboompitten en pesto. 

MAKKELIJK RECEPT MET COUSCOUS

Wist je dat in Arabische landen vrijdag vaak couscousdag is? Het is de traditie om die dag couscous met de hele familie samen te eten. Er zijn allerlei recepten met couscous als basis. Zo is er de smaakvolle combi van couscous met kip, rozijnen en amandelen. En -tip voor de vegetariërs onder ons- couscous met allerlei groentes. 

Op deze pagina dus een makkelijk recept voor snelle salade met lauwwarme parelcouscous. Een couscous die iets groter is dan andere couscous en zachter en voller van smaak is. Verwarm je stoomoven maar voor op stand stoom 100 °C. Dan kun je aan de slag! 

Kies een dichte ovenschaal met dunne wand. Doe daarin de parelcouscous met de bouillon. Zodra je stoomoven is voorverwarmd, zet je de schaal met couscous erin. De couscous heeft in totaal 22 tot 26 minuten nodig om gaar te worden in de stoomoven. De paprika voeg je na 10 minuten en de ui na 5 minuten toe. 

In de 12 tot 16 minuten gaart de couscous in de oven en snij jij de rode en gele paprika in grove stukken. Gaat de kookwekker, dan is het tijd om de gesneden paprika toe te voegen. 

Zet de kookwekker op 10 minuten en snij de gele ui in dunne, halve ringen. Als de kookwekker weer gaat, voeg je de ui toe en laat je de couscous, paprika en ui nog 5 minuten samen garen in de stoomoven. In die laatste 5 minuten bereid je de garnering voor: snijd de oregano fijn, de witte kaas in blokjes, schaaf de amandelen en ontpit de olijven. 

Voor je het weet gaat de kookwekker voor de 3e keer en is het tijd voor de laatste fase: jouw couscoussalade opmaken. Serveer je familie dit gerecht in een platte, grote schaal – daarin komt de couscoussalade het mooiste tot zijn recht. Schep de parelcouscous, paprika en ui in de schaal en laat even afkoelen, voordat je het garneert. 

De hoeveelheden voor de garnering in de ingrediëntenlijst zijn een richtlijn. Voeg de witte kaas, olijven, pesto, amandelen, pijnboompitten, kapperappels en oregano vooral naar eigen smaak toe. Gegarandeerd een geslaagd familiediner! 
 

INGREDIËNTEN VOOR 3-4 PERSONEN

 • 200 gram parelcouscous
 • 350 ml groentebouillon
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 1 rode ui
 • 100 gram witte kaas, in blokjes
 • 3 eetlepels verse pesto
 • blaadjes verse oregano, fijngesneden
 • groene Kalamata olijven, ontpit
 • 1 handje amandelen, geschaafd
 • 1 handje pijnboompitten