Soep van kliekjes
Recepten
1 maart, 2022

Soep van kliekjes

MAKKELIJK ETEN 

Een koelkast vol kliekjes en overgebleven broccoli, courgette, wortel en paprika, aardappel, peulvruchten of tomaten en geen zin om te koken? Met dit recept van De Mooiste Keukenwinkel voor soep kun je makkelijk eten maken vandaag. Zo hoef je geen eten weg te gooien. 

Heb je ui en knoflook liggen? Snij fijn en fruit het in de pan aan met olie. 
Snij ondertussen de ongesneden, overgebleven groente in hapklare stukjes. Doe die bij de gebakken ui en knoflook en schep alles zo’n 2 minuten om en om. 

Maak vervolgens bouillon door water en bouillonblokjes toe te voegen. Laat de ingrediënten in zo’n 10 minuten gaar worden. Komen er uit jouw koelkast ook reeds gekookte kliekjes? Doe die er als laatste bij. Zet het vuur lager, zodat de kook eraf gaat en verwarm alles nog een minuut of 5. 

Klaar is je makkelijke soep van kliekjes. Lekker met een stokbroodje erbij. 

VARIATIETIPS VOOR SOEP 

  • Voor een gladde soep pureer je alles na het koken met de staafmixer. 
  • Heb je een restantje kruidenkaas? Voeg dat na het koken toe om een romige soep te creëren.
  • Wil er vlees bij wil: een restantje gehakt of spekjes kun je opbakken en toevoegen na het pureren. Ga je voor spek? Met deze tip kun je snel en makkelijk spek(reepjes) uitbakken.

TIP VOOR TIJD, WATER EN ENERGIE BESPAREN

Heb je een kokendwaterkraan? Vul je pan met water daaruit, dan kookt je soep extra snel. Dit bespaart jou tijd, maar wist je dat je met een Quooker-kraan ook kunt besparen op water en energie?  

Bron: ATAG