CHOCOLADE LAVACAKE MET ZOET-ZOUTE PINDA’S
Liefhebbers van chocolade opgelet: dit is een recept voor lavacake met zoete en zoute pinda’s. De lavacakejes zijn een combinatie van chocoladetaart en soufflé. Dus: chocoladetaart met een zachte kern. Met dit recept maak je de chocoladetaartjes in slechts 30 minuten. Dat wordt smullen!
Verwarm je combi-oven voor op stand combi-stoom 190 ℃ stoomniveau 1. De heteluchtoven verwarm je voor op 200℃ boven-onderwarmte.
Terwijl je oven voorverwarmt, smelt jij de pure chocolade, boter en kristalsuiker in een pan. Chocolade, boter en suiker mooi gemengd? Haal de pan van de kookplaat en laat het mengsel afkoelen.
Zodra het is afgekoeld, roer je de eieren er één voor één door. Voeg daarna de bloem toe en spatel met een pannenlikker goed door het beslag.
Vet de binnenkant van de bakvormpjes voor muffins goed in met olie of bakspray. Bestrooi de ingevette bakvormpjes ook met poedersuiker. Draai de muffinvormpjes, zodat de hele binnenkant goed bedekt is. Door dit (lekkere) laagje laten de lavacakejes straks extra goed los. En dat wil je, want dan blijft de cakelaag intact die de kern van vloeibare chocolade omhult.
Nu kun je de muffinbakvormpjes tot de helft vullen met je lavacakebeslag. Bak de cakejes 6 tot 8 minuten af in je combi-stoomoven en 10 tot 12 minuten in de heteluchtoven.
Oven gereed? Haal de lavacakejes direct uit hun muffinbakvorm. Garneer ze met de zoet-zoute pinda’s. Maak het smulfeest compleet: serveer met slagroom en rode bessen.
"Met dit recept maak je de chocoladetaartjes in slechts 30 minuten. Dat wordt smullen!"
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
-
300 gram pure chocolade
- 300 gram boter
- 120 gram kristalsuiker
- 105 gram bloem
- 6 eieren
- Poedersuiker
- Zonnebloemolie of pancoating bakspray
- Zoet-zoute pinda’s
Ook: muffinbakvorm waar de lavacakejes gemakkelijk uit komen.
Bron: ATAG