Een overheerlijk kaas-uienbrood
Recepten
22 augustus, 2024

Een overheerlijk kaas-uienbrood

Bereiding: Dit is een makkelijk recept.
Duur: 20 minuten

Hmmm… kaas-uienbrood. Wij zijn er als velen helemaal gek op en weet je wat nu zo leuk is? Zo’n kaas-uienbrood heb je in een handomdraai helemaal zelf gemaakt. Super, toch? Los lekker, maar met heerlijke dips zoals een goede pesto nóg beter. Lees hier hoe jij je eigen kaas-uienbrood in de oven maakt en genieten maar!

INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN

  • Een bodem voor pizza (kant-en-klaar of zelf maken) 
  • 150 gr geraspte belegen kaas
  • 1 grote rode ui in dunne reepjes gesneden
  • Pesto naar smaak (kant-en-klaar of zelf maken)
  • Bloem voor het uitrollen

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C (hete lucht + onderwarmte).
  2. Rol het deeg uit.
  3. Leg het deeg op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  4. Verdeel hierover de kaas en de gesneden ui
  5. Gaar het kaas-uienbrood in de oven doormiddel van meerfase koken.
  6. Stel het volgende programma in:
  7. 1e fase : hete lucht + onderwarmte op 220 °C gedurende 8-10 minuten, 2e fase: grote grill + ventilator op 220 °C gedurende 5-8 minuten.
  8. Wanneer het brood klaar is, haal je het uit de oven en garneer je het met de pesto of met een andere dip die jij lekker vindt!

En of ie lekker is… proef het zelf maar!

Bron: ATAG