Lasagne van groene kool
Duur: 30 minuten
Bereiding: dit is een makkelijk recept
Zin in een voedzaam diner om je vingers bij af te likken? Wat dacht je van een lasagne van groene kool? Een heerlijk gerecht dat bijna voelt als een traktatie. Zeker in combinatie met ricotta, Kalamata olijven, kaas en pesto een lekker gerecht voor doordeweeks, maar ook zeker voor in het weekend! Wat heb je nodig voor dit recept? In ieder geval een Atag stoomoven, want daar maken we deze heerlijke lasagne in klaar. Deze ingrediënten heb je nodig:
Benodigdheden
- 1 groene kool
- 500 gram ricotta
- 250 ml tomatenpuree
- 100 gr Kalamata olijven
- 100 gr sud n sol tomaatjes
- 1 tortilla wrap
- 100 gr geraspte kaas
- Handje kruiden sla
- Pesto genovese
- Peper en zout
- 1 dl olijfolie
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 100 graden 100% stoom;
- Snijd voorzichtig de bladeren los van de groene kool;
- Snijd de grootste nerven uit de bladeren;
- Verdeel de bladeren over een geperforeerde (met open gaatjes) stoomschaal;
- Stoom de bladeren in 5 minuten beetgaar;
- Verwarm de oven vervolgens voor op stand gril op 230 graden;
- Snij de tortilla in dunne repen;
- Gril deze samen met de kaas onder de gril zodat de tortilla krokant wordt;
- Breng de ricotta op smaak met peper en zout;
- Begin met het maken van de lasagne door elke keer laagjes te maken met de groene kool, de ricotta, de tomatenpuree en de pesto;
- Herhaal dit tot je een lasagne hebt van ongeveer 6 cm hoog;
- Hak de Kalamata olijven en de sud n sol tomaatjes fijn en meng deze door de olijfolie;
- Verdeel dit over het bord;
- Garneer de lasagne af met een handje kruidensla en de krokant gegrilde tortilla.
Buon appetito!
Bron: ATAG.