Energie besparen met de afzuigkap
Tips
24 maart, 2020

Energie besparen met de afzuigkap

ENERGIE BESPAREN MET DE AFZUIGKAP
DUURZAAMHEID IN DE KEUKEN

U zou het misschien niet denken, maar u kunt op verschillende manieren energie besparen in de keuken met de afzuigkap. Met deze tips gaat u energiezuinig om met uw afzuigkap:

  • Ander filter in de afzuigkap levert energiebesparing op in de keuken: wist u dat u energie kunt besparen met een ander type filter in de afzuigkap in uw keuken? Een plasmafilter is het alternatief voor het welbekende koolstoffilter. U bespaart energie in de keuken met het plasmafilter, doordat dit filter krachtiger is én langer meegaat dan een koolstoffilter. Een plasmafilter maakt gebruik van een nieuwe techniek en kost daardoor meer dan een koolstoffilter. Toch is een plasmafilter in uw afzuigkap op termijn goedkoper dan een koolstoffilter. Meer weten? Vraag ernaar in een De Mooiste Keukenwinkel.
  • Recirculatie-afzuigkap om energie te besparen in de keuken: bij het koken ontstaat veel warmte in uw keuken. Een afzuigkap met de juiste zuigkracht voert kookluchtjes, maar ook die warmte af. Precies daarin schuilt de kans op energiebesparing. Met een recirculatie-afzuigkap, kunt u die warmte hergebruiken. Door te recirculeren hergebruikt u als het ware de warmte de uw afzuigkap afvoert uit de keuken. Meer weten? Vraag informatie en advies in de dichtstbijzijnde vestiging van De Mooiste Keukenwinkel.

Gerelateerde vragen