Moderne keuken
Tips
17 juli, 2021

Moderne keuken

Op zoek naar inspiratie voor een keuken met rustige, strakke uitstraling die je lang mooi blijft vinden? Overweeg dan zeker een moderne keuken. Zie jij door die benaming meteen een witte, hoogglans en greeploze keuken voor je? Begrijpelijk. Jarenlang was dit de meest populaire moderne keuken. Maar je zult verrast zijn hoeveel meer opties je hebt binnen de moderne keukenstijl. Scroll verder en ontdek wat een keuken modern maakt, hoe je de moderne keuken kunt inrichten, welke kleuren moderne keukens zoal hebben en welke apparatuur in een moderne keuken past. Zo krijg je al lezend leuke ideeën voor het inrichten van jouw moderne droomkeuken! Kom je onze kant op als je zover bent dat je met een De Mooiste Keukenwinkel-expert aan de slag wilt?

Is de moderne keukenstijl toch niet helemaal wat je zoekt? Bekijk dan de landelijke keuken eens.

 • Wat is een moderne keuken? Wat een moderne keuken kenmerkt, is dat het vaak een open keuken is met een rustige, strakke en neutrale uitstraling.

  Door die uitstraling heeft de moderne keuken 2 voordelen voor jou. De eerste is dat deze keukenstijl past bij veel woonstijlen. De tweede is, weten de keukenexperts van De Mooiste Keukenwinkel uit ervaring, dat je een je moderne keuken door z’n elegante eenvoud heel lang mooi blijft vinden. Best belangrijk. Je keuken is tenslotte een flinke investering. Fijn dus, dat je met een moderne keuken jaren vooruit kunt.
 • Hoe kun je een moderne keuken inrichten? Hoe je moderne keuken kunt inrichten? Houd bij het keuken ontwerpen 3 dingen in je hoofd: 1 - creëer een elegant simpele belijning, 2 - werk met grote vlakken en 3 - gebruik gladde materialen in een tijdloze kleur.

  Dit zijn de onderdelen in het design die de essentie van de moderne keuken bepalen. Dit zijn de elementen waarmee je die kenmerkende rustige, strakke en neutrale uitstraling creëert. Vanzelfsprekend veranderen beschikbaarheid van en voorkeuren voor materiaal en kleur door de tijd heen. Maar door te kiezen voor glad, strak en lijnenspel, verandert de essentie van het moderne keukendesign niet.

  De meest populaire opstelling voor de moderne keuken is op dit moment de keuken met kookeiland zonder bovenkasten. De moderne hoekkeuken, u-keuken en rechte keuken zien onze keukenexperts altijd. Dit heeft te maken met de indeling van onze Nederlandse huizen.
 • Welke moderne keuken kiezen? Weet jij nog niet welke moderne keuken je zult kiezen? Bepalen welke kant je op wilt, kun je op verschillende manieren doen. Ga vooral sfeer proeven in showrooms, dan ervaar je in welke moderne keuken jij je het prettigst voelt. En maak een online moodboard. Heb je een goed idee van hoe jij jouw moderne keuken wilt inrichten? Dan staat er een expert van De Mooiste Keukenwinkel voor je klaar. Deel je ideeën, dan denkt de keukenexpert met je mee, helpt je knopen doorhakken en brengt jouw droomkeuken 3D in beeld.
  Dus geen zorgen. Je vindt jouw favoriete moderne keuken zeker weten in de ruim gesorteerde collectie keukens van De Mooiste Keukenwinkel.
 • Welke kleur heeft een moderne keuken? De kleur van een moderne keuken hangt samen met de tijd en jouw woonstijl, maar is altijd neutraal. De neutrale kleuren zijn een belangrijke reden dat je je moderne keuken lang mooi blijft vinden. Denk voor je moderne keuken dus aan wit, grijs, zwart en bepaalde houttinten. Deze kleuren ‘kunnen altijd’. Je kunt jouw moderne keuken meer uitgesproken maken door neutrale kleuren te combineren.

  De voorkeur voor kleuren verandert door de tijd heen. De witte moderne keuken is niet meer de standaard. De trendy, helemaal-van-nu, moderne keuken is zwart. Daarnaast zijn grijs en bepaalde houttinten kleuren die je jaar in jaar uit terugziet in het moderne keuken-design.

  Schurkt de moderne grijze of zwarte keuken voor jouw gevoel tegen de industriële keuken aan? Niet gek. Toch zie je duidelijk verschil tussen die keukenstijlen. Dat zit ‘m niet in de kleur, maar wel in materialen. In de moderne zwarte keuken gebruik je gladde, elegante en in de industriële keuken ruwe, robuuste materialen.
 • Welke keukenkasten en keukenfrontjes gebruik je in een moderne keuken? Het kernachtige antwoord op de vraag ‘welke keukenkasten en keukenfrontjes gebruik je in een moderne keuken?’ is: minimalistisch.

  Keukenkasten in de moderne keuken zijn dé onderdelen waarmee je het strakke lijnenspel creëert. Kies bij het ontwerpen van je moderne keuken daarom veel dezelfde soorten kasten en lades en vergeet bovenkasten. Ga bovendien voor royale kasten en lades, want grote oppervlakten geven meer rust. Om je een voorbeeld te geven: hoge kasten krijgen steeds vaker een deur uit één stuk.

  Keukenfronten in de moderne keuken zijn glad. Meestal ook greeploos. Al zie je in de huidige moderne keukens ook wel superstrakke handvatten. De opleggreep bijvoorbeeld. Deze handgrepen worden meestal perfect pas in het front gemonteerd in de fabriek. De iets beter betaalbare, opschroefbare opleggreep kun je zelf monteren. Dat oogt wel iets minder strak.

  Tot enkele jaren geleden waren keukenfronten in een moderne keuken meestal hoogglans. Onder invloed van interieurtrends zie je nu veel matte keukenfronten in moderne keuken. Dankzij materiaalontwikkeling is er bijvoorbeeld Fenix, dat je zowel voor fronten als aanrechtblad kunt gebruiken. Het zorgt dat je geen vingerafdrukken ziet op de matte keukenfronten in je moderne keuken.

  Zo bereik je met de juiste keukenkasten en -fronten dat elegante, strakke effect in jouw moderne keuken.
 • Welk aanrechtblad, spoelbak en kraan kies je voor een moderne keuken? Aanrechtblad, spoelbak en kraan zijn onlosmakelijk verbonden. Een keukenblad wordt in de fabriek namelijk voorbereid op montage van de wasbak en kraan. Welk aanrechtblad, spoelbak en kraan je het beste kiest voor je moderne keuken?

  Het aanrechtblad dat je kiest voor je moderne keuken is sowieso glad afgewerkt, zodat het werkblad de strakke uitstraling van de keuken benadrukt. De uitstraling aanrechtblad kan zowel hoogglans als mat zijn.
  Voor de hedendaagse moderne keuken wordt vaak een composiet aanrechtblad of keramisch keukenblad gekozen. Reden: composiet en keramiek kun je er precies zo uit laten zien als jij wilt, beiden zijn vlekbestendig en keramiek is zelfs zuurbestendig.
  Populair is het marmerlook keukenblad van composiet of keramiek. Een budgetoptie voor een marmerlook keukenblad is het kunststof aanrechtblad. Lees hier meer over aanrechtbladen.

  De keukenkraan en spoelbak in het aanrechtblad van jouw moderne keuken kiezen doe je zo: wil je de neutrale uitstraling van je moderne keuken benadrukken, kies dan een eenhedel keukenkraan van RVS. Een andere fijne, moderne kraan is de kokendwaterkraan. Die multifunctionele kraan is duurzaam en verkrijgbaar in tijdloos RVS en als trendy zwarte kokendwaterkraan. Zoek je voor jouw moderne keuken een heel hippe kraan? Naast de RVS en zwarte kraan is de messing en koperen keukenkraan populair. Lees hier meer over keukenkranen.
 • Welke keukenapparatuur past in je moderne keuken? Als je rondkijkt in onze showrooms, zul je merken: keukenapparatuur is beeldbepalend in de keuken. Ontdek welke keukenapparatuur past in jouw stijl moderne keuken.

  Keukenapparatuur in de moderne keuken wordt zoveel mogelijk weggewerkt om een rustige, strakke, neutrale uitstraling te bereiken. Denk aan een inductiekookplaat met afzuiging erin. Apparatuur die in het zicht zit, denk aan je oven, was tot voor kort meestal van RVS gemaakt. In de nieuwste moderne keukens zie je zwarte keukenapparatuur. Aan jou de keuze.