Pavlova met blauwe bessen en bakkersroom
Recepten
31 oktober, 2024

Pavlova met blauwe bessen en bakkersroom

Bereiding: Dit is een gemiddeld moeilijk recept.
Duur: 210 minuten

Wij begin al helemaal te watertanden bij het zien van de foto van dit recept, heerlijk! Pavlova, ken jij het al? Pavlova is een luchtig, knapperig en zacht gebak wat heerlijk is in combinatie met frisse ingrediënten, zoals fruit. Met welk ingrediënt je de pavlova ook eet: een feestje is dit fantastische dessert altijd, of je het nu met kerst of een andere gelegenheid serveert.

Ingrediënten

  • Eiwit van 4 eieren (m)
  • 1 el citroensap
  • 125 gr fijne kristalsuiker
  • 125 gr poedersuiker
  • 10 gr maïzena

Voor de garnering:

  • Blauwe bessen
  • 6 eetlepels amandelschaafsel
  • Bakkersroom (zelf maken of kant-en-klaar)
  • Blaadjes munt
  • Blaadjes citroenverbena
  • Nougatine

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C met de functie hetelucht (belangrijk bij het bakken van een pavlova is de lage temperatuur van de oven, waardoor deze als het ware droogt).
  2. Klop de eiwitten met de kristalsuiker en het citroensap stijf.
  3. Zeef er de poedersuiker en de maïzena boven, spatel dit goed door.
  4. Maak 6 gelijke hoopjes eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de pavlova’s in 60 tot 70 minuten in het midden van de oven. Laat hierna de pavlova’s ongeveer 2 uur afkoelen in de oven.
  6. Maak de bakkersroom of kies voor kant-en-klaar.
  7. Garneer de pavlova’s af.

Ziezo, tijd om die overheerlijke pavlova aan te snijden en er intens van te genieten!

Bron: ATAG