KIP VAN DE BBQ MET PERFECTE GARING VAN DE COMBI STOOMOVEN
Duur: 30 minuten voorbereiden & 1,5 uur garen
Bereiding: Dit is een redelijk eenvoudig recept
Als dit geen heerlijk recept is? Want wie lust er nu geen kip van de bbq? Perfect voor een zomers etentje met vrienden en of familie. En het leuke is: je kunt er van alles bij serveren. Van frietjes of gepofte zoete aardappels tot een frisse salade of een schaal gegrilde groentes; you name it.
Benodigdheden voor 2 KIPPEN VAN 1 KG
Voor de vulling:
- 2 appels
- 2 limoenen
- 1 eetlepel zout
- 2 eetlepels venkelzaad
- 2 eetlepels karwijzaad
- 2 eetlepels honing
Voor de marinade:
- Sap van 1 limoen
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel zout
- 2 eetlepels gemalen komijn
Werkwijze
- Voor dit recept begin je met het checken of de kip klaar is om mee te werken. Check of alle ingewanden eruit zijn, snijd de nek eruit en verwijder het sleutelbeen. Dit maakt het makkelijk om de kip te snijden wanneer deze gaar is.
- Snijd de appel en de limoen in blokjes.
- Doe de blokjes in een mengkom en voeg hier zout, venkelzaad, karwijzaad en de honing aan toe.
- Meng dit goed door.
- Vul beide kippen met het mengsel van appel en limoen.
- Voor de marinade meng je het sap van 1 limoen, de honing, het zout en de gemalen komijn.
- Wrijf hier beide kippen goed mee in.
- Laat de kip minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
- Zet de dichte stoomschaal op het onderste inschuifniveau en verwarm de combi stoomoven voor op de volgende stand: stoom lage temperatuur 85 °C.
- Verdeel de kippen over de geperforeerde stoomschaal en zet deze in het midden van de combi stoomoven wanneer deze op temperatuur is.
- Gaar de kippen in 1,5 uur op de volgende stand: stoom lage temperatuur 85 °C.
- Wanneer de kippen gaar zijn, gril je ze om en om op een hete BBQ tot ze een mooie bruine kleur hebben en ze een heerlijk aroma hebben gekregen van de houtskool.
Serveer de kip met wat jij lekker vindt en smullen maar!
Bron: ATAG.