ARTISJOKKEN VAN DE BBQ MET SALIE-KNOFLOOKBOTER & RICOTTA
Duur: 50 minuten
Bereiding: dit is een zeer makkelijk recept
Hmm... Deze artisjokken zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook perfect voor een avondje borrelen! En het mooie is: iedereen kan dit recept maken. Voor dit recept heb je wel een barbecue en een combi stoomoven nodig.
Dan rest ons nog maar een ding: veel plezier met maken en nóg meer plezier met opeten!
Benodigdheden voor 4 ARTISJOKKEN
- 4 artisjokken
- 100 gr ongezouten roomboter
- 4 teentjes knoflook
- Aantal takjes verse salie
- Grof zeezout
Voor de ricotta
- 250 gr verse ricotta
- 2 eetlepels tijmblaadjes
- Scheutje olijfolie
- Peper en zout
Werkwijze
- Halveer de artisjokken over de lengte.
- Verdeel de artisjokken over de geperforeerde stoomschaal.
- Zet de dichte stoomschaal op het onderste insteekniveau in de oven, vul het waterreservoir met water en verwarm de combi stoomoven voor op stand: stoom 100 °C.
- Wanneer de oven op temperatuur is, gaar je de artisjokken 40 minuten op stand: stoom 100 °C.
- Smelt de boter ondertussen in een steelpannetje. Wanneer de boter is gesmolten, voeg je de knoflook en de salie toe. Laat de boter zacht pruttelen zodat alle smaken er in trekken en de boter lichtbruin is.
- Spatel de ricotta in een bakje en meng hierdoor de tijm en de olijfolie.
- Wanneer de artisjokken gaar zijn, gril je deze op de platte zijde op een hete BBQ.
- Draai de artisjokken 1 keer om en strijk deze in met de salie-knoflookboter. De extra rook zal een heerlijk aroma afgeven!
- Serveer de gegrilde artisjokken met de ricotta en bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Heb je nog boter over? Smeer de artisjokken hier dan nog extra mee in. Zonde om dit lekkers te laten liggen!
Bron: ATAG.