Nazomerse lunch: baguette caprese
Bereiding: dit is een zeer makkelijk recept
Het lekkerste broodje voor een nazomerse lunch maak je vanaf nu helemaal zelf!
In dit recept gratineer je de kaas in de oven. Zo ontstaat er een heerlijke krokant laagje op het broodje. Hmmm… Door de voorverwarmde oven met ovenstand grote grill + ventilator te gebruiken, is het mogelijk om het broodje tegelijkertijd af te bakken en te gratineren. Twee vliegen in één klap, easy!
Benodigdheden voor 2 baguettes
• 2 baguettes om af te bakken in de oven
• 4 plakken mozzarella
• Geraspte kaas (wat jij lekker vindt: jong, belegen, oud…)
• 4 plakken Italiaanse gedroogde ham (prosciutto crudo bijvoorbeeld)
• Fetablokjes naar smaak
• Handje rucola
• Paar rode uien ringen
• Paar stukjes zongedroogde tomaat
WERKWIJZE
1. Verwarm de oven voor op de volgende stand: grote grill met ventilator 210°C.
2. Leg de plakken mozzarella op de baguettes.
3. Strooi de geraspte kaas op de bovenkanten van de baguettes.
4. Gaar de baguettes in 12 tot 14 minuten in de oven.
5. Wanneer deze klaar zijn, haal je de baguettes uit de oven en je laat deze afkoelen.
6. Snij de baguettes vervolgens open en beleg ze met de gedroogde ham.
7. Leg hierop de rucola, de rode ui, de feta en de zongedroogde tomaten.
En jouw heerlijke nazomerse lunch is klaar. Eet smakelijk!
Bron: ATAG.