Stoofpotje gehakt, groente en zuidvruchten in garam masala kruiden
Recepten
19 oktober, 2021

Stoofpotje gehakt, groente en zuidvruchten in garam masala kruiden

recept voor een snel stoofgerecht

Met dit recept van De Mooiste Keukenwinkel maak in je maar 20 minuten voor 4 personen een verrukkelijk stoofpotje met gehakt, groente en zuidvruchten in geurige garam masala kruiden. Lekker met rijst of naanbrood met dip van kwark en komkommer.

Rul je gehakt in een droge pan op middelhoge temperatuur. Zodra het gehakt bruin is, voeg je de komijnzaad, kerriepoeder, gemberpoeder, venkelzaad en garam masala en knoflook toe. Bak het gehakt nog even door tot een heerlijke kruidengeur je tegemoet komt 

Blus het gehakt met de kruiden af met de runderfond, voeg de blokjes zoete aardappel en de sperziebonen toe en laat het gehaktkruidenmengsel met groentes zachtjes pruttelen. 

Hou in de gaten of de zoete aardappel en sperziebonen beetgaar beginnen te worden. Zodra dat het geval is, doe je de rode ui, dadels, abrikozen en amandelen erbij.

Laat het stoofpotje pruttelen totdat aardappelen en sperziebonen gaar zijn. Ondertussen kun je je bijgerecht klaarmaken. 

Eet jij rijst bij dit stoofpotje? Bereid dat volgens aanwijzingen op de verpakking.

Wil jij naanbrood met Raita eten bij je gehaktstoofpotje? Maak dan de Indiase dip en doe het naanbrood in de oven. Meng de kwark met de komijn, het citroensap, peterselie, ui en knoflook. Mix goed en voeg de blokjes komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout. 

Is je stoofpotje door het koken erg ingedikt? Voeg wat extra vocht toe om het mengsel van gehakt, groente en zuidvruchten met kruiden wat vloeibaarder te maken. Garneer af met wat koriander en bosui. 

Serveer het stoofpotje in een mooi kommetje dat je op een bord zet. Daarop leg je een bolletje gekookte rijst of het gebakken naanbrood en een schepje Raita-dip. Smul smakelijk! 

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

Voor het stoofpotje: 

  • 300 gram rundergehakt
  • 3,5 dl runderfond (niet te zout)
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram zoete aardappel, gesneden in kleine blokjes
  • 1 kleine rode ui, in ringen gesneden
  • 2 eetlepels in ringen gesneden dadels
  • 2 eetlepels in blokjes gesneden gedroogde abrikozen
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 50 gram amandelen
  • Verse koriander 
  • Bosui, gehakt

Erbij: rijst of naanbrood met Raita-dip. 

Voor de dip: 

  • 1 komkommer, zonder zaadjes in heel kleine blokjes
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 bolletje Chinese knoflook, fijngesneden
  • 200 gram volle kwark
  • 1 eetlepel citroensap
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • 0,5 theelepel gemalen komijnzaad
  • Peper en zout naar smaak