Belang van goede ventilatie
Tips
7 november, 2023

Belang van goede ventilatie

Dit is waarom een goede ventilatie in de keuken van belang is

De keuken, het kloppend hart van ons huis, waar we met liefde smakelijke gerechten bereiden en waar je als familie en vrienden vaak gezellig samenkomt. Toch gaat er meer schuil achter deze culinaire beleving dan je zou denken. Want naast de heerlijke aroma's en smaken, is de keuken ook een bron van vochtige lucht, hardnekkige vetresten en kookgeuren. Daarom is degelijke keukenventilatie van onschatbare waarde. Goede ventilatie doet meer dan alleen zorgen voor een frisse en gezonde omgeving en in deze blog ontdek je waarom!

Redenen waarom een goede ventilatie belangrijk is

Je zult je wellicht afvragen: "Waarom is ventilatie dan zo belangrijk?" In eenvoudige bewoordingen: ventilatie is de sleutel tot het behouden van een frisse en gezonde atmosfeer in de keuken. Tijdens  het koken worden diverse stoffen in de lucht verspreid, denk aan vocht, vet en aroma's. Wanneer deze elementen niet juist worden afgevoerd, kunnen ze resulteren in ongewenste geuren en zelfs gezondheidskwesties. Bovendien bestaat het risico dat overtollig vocht in je keuken resulteert in schimmelgroei en dat is vast iets wat je ongetwijfeld wilt voorkomen!

Hoe zorg je voor een goede ventilatie?

Kies voor een goede afzuigkap

Deze onmisbare held zorgt ervoor dat kookdampen netjes worden afgevoerd, waardoor jouw keuken altijd een frisse oase blijft. Maar om deze kampioen echt op zijn best te laten presteren, is adequaat onderhoud een must. Dat betekent dat de filters op regelmatige basis gereinigd of vernieuwd dienen te worden. Ontdek ons uitgebreide assortiment afzuigkappen hier en geef je keukenventilatie de aandacht die het verdient!

Lucht regelmatig de ruimte

Verder is het ook van belang om je keuken regelmatig te luchten. Zet tijdens of na het koken een raam of deur open, zodat de lucht kan kan verdwijnen. Ook als je niet kookt, is het belangrijk om je keuken goed te ventileren. Dus gooi die ramen maar lekker open!

Kookplaat niet te dicht bij de muur

Wist je dat de keukenindeling een rol speelt in de ventilatie? Zo adviseren wij om de kookplaat niet te dicht bij een muur te plaatsen, omdat de luchtstroom dan belemmerd wordt. Probeer dus altijd te zorgen voor een genoeg ruimte rondom je kookplaat!

KORTOM: Een goede ventilatie is een keuken is dus essentieel voor een gezond klimaat!