Tips Aanrechtblad kopen
Tips
17 mei, 2022

Tips Aanrechtblad kopen

Wil jij een aanrechtblad kopen voor je nieuwe keuken of keukenrenovatie? Je zou door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn zoveel keukenbladen om uit te kiezen. Voordeel is dat er altijd wel een aanrechtblad is dat past bij jouw keukenstijl, gebruikswensen en budget. Tips van De Mooiste Keukenwinkel-experts helpen je op weg bij het kiezen van een aanrechtblad.

 

keukenkraan en spoelbak in aanrechtblad van de mooiste keukenwinkel.
kookplaat in aanrechtblad van de mooiste-keukenwinkel.

 

WELK KEUKENBLAD HET BESTE

Je aanrechtblad is de plek waar het allemaal gebeurt. Van het (voor)bereiden van je ontbijt en diner tot borrelhapjes klaarmaken en drinken inschenken. Daarbij gebruik je de kookplaat, keukenkraan en spoelbak die in het keukenblad zijn verwerkt en losse apparatuur, zoals een keukenmachine. Alle reden om een weloverwogen keuze te maken. Naast de vraag welke soorten aanrechtbladen er zijn en welke uitstraling bij jouw keukenstijl past, is een keukenblad met praktische eigenschappen ook een veelgehoorde wens. 

Waar moet je zoal rekening mee houden als je het aanrechtblad wilt kopen dat het beste is voor jou en jouw keuken? Dit zijn de dingen om over na te denken als je een aanrechtblad gaat kiezen:  

keukenkraan en spoelbak in aanrechtblad van de mooiste keukenwinkel
Aanrechtblad moderne keuken bij de mooiste keukenwinkel.

 

1 - UITSTRALING VAN JOUW KEUKENBLAD

Dat je keukenblad bij jouw keukenstijl moet passen, staat als een paal boven water. Ontdek op onze keukenstijlpagina’s welke aanrechtbladen passen bij een landelijke keuken, de moderne keuken en industriële keuken. Vraag jouw De Mooiste Keukenwinkel-expert ook op welke manieren het keukenblad van jouw keuze kan worden toegepast. Want dat heeft óók invloed op de uitstraling. Bedenk je bijvoorbeeld hoe het zou staan als jouw spatwand van hetzelfde materiaal is als het keukenblad. Of hoe luxueus je keuken oogt als het aanrechtblad over de zijkant van de keukenkasten tot op de grond doorloopt. 

2 - WELKE EIGENSCHAPPEN VIND JIJ BELANGRIJK VOOR JOUW AANRECHTBLAD?

Wil je een hete pan op je keukenblad kunnen zetten? Mag jouw aanrechtblad ‘leven’ of wil je een werkblad van materiaal dat vlek- en krasbestendig is? En vind je het niet prettig om jouw werkblad regelmatig te moeten onderhouden of heb je liever een aanrechtblad dat moeiteloos schoon en mooi blijft? 
Hoe jij je keuken wilt gebruiken bepaalt welke eigenschappen belangrijk zijn voor jouw aanrechtblad. Het materiaal is op dit punt bepalend. Iets om rekening mee te houden bij het kiezen van het soort keukenblad voor jouw keuken. 

5 - WELK SOORT KEUKENBLAD?

Zoveel materialen, zoveel soorten keukenbladen. Je kent vast en zeker de werkbladen van natuursteen, zoals een granieten aanrechtblad en het marmeren keukenblad. Maar wist je dat een composiet en keramiek aanrechtblad een geweldig mooie en praktische optie zijn voor je keukenblad? Een houten aanrechtblad is ook charmant, maar is een stuk onderhoudsgevoeliger. En dan zijn er nog allerlei soorten laminaat cq kunststof aanrechtbladen die moeiteloos het uiterlijk van andere materialen nabootsen, denk aan de populaire marmerlook. Wat het is verschil tussen soorten keukenbladen? Ontdek hier meer over 5 veel gebruikte soorten keukenbladen, over het keramische keukenblad, een populair keukenblad en hun eigenschappen en uitstraling. 

4 - WAT KOST EEN AANRECHTBLAD? 

De prijs van je aanrechtblad hangt af van het materiaal en de afwerking die je kiest, van het formaat en de vorm van jouw keukenblad en het maken van de uitsparingen voor bijvoorbeeld de kookplaat, spoelbak en kraan.
Een keramisch keukenblad en marmer aanrechtblad zijn over het algemeen het duurst. Dat komt onder andere doordat het productieproces heel intensief is.
Ben jij op zoek naar een goedkoop aanrechtblad? Een kunststof aanrechtblad heeft verreweg de laagste prijs van alle keukenbladen. Een houten en composiet aanrechtblad zitten daar qua prijs tussenin.