Quooker kopen?
Tips
1 maart, 2022

Quooker kopen?

Weet jij al welke kraan je in jouw (nieuwe) keuken wilt? Een Quooker-keukenkraan kopen is een aanrader wat onze keukenexperts betreft. In dit De Mooiste Keukenwinkel-blog delen zij 5 handige weetjes: wat zijn de voordelen van Quooker, welke kranen en -reservoirs zijn er, wat kost een Quooker en hoe kun je een Quooker-kraan installeren en onderhouden. Wil jij nog meer weten? Vraag een afspraak aan of stap een De Mooiste Keukenwinkel in jouw regio binnen. 

 

Energie besparen met Quooker kokendwaterkraan.
Bruisend water met Quooker Fusion kraan.


WAAROM EEN QUOOKER KOPEN? 

Waarom zou je een Quooker kopen in plaats van een ‘ouderwetse’ keukenkraan? Ja, het is een trend, maar belangrijker is dat je met een Quooker-systeem (kraan en reservoir) van diverse voordelen profiteert. 

Het meest bekende voordeel van de Quooker: het is een keukenkraan waaruit je direct kokend water kunt tappen voor je kop thee, om groentes te blancheren of om de pan met soep of aardappels extra snel aan de kook te krijgen. Maar wist je dat er ook een 5-in-1 Quooker is? Met de nieuwste reservoirs tap jij zowel warm, kokend, koud en bruisend als gefilterd water uit de kraan. De Quooker is dus gewoon heel handig, bespaart je tijd en je houdt plek over op je aanrechtblad, omdat je geen waterkoker hoeft neer te zetten. 

Een ander belangrijk voordeel van de Quooker-kraan is dat die jou helpt zowel energie als water te besparen:

 • Zo zet je met de Quooker Flex of Fusion nooit meer teveel water op, waardoor de waterkoker onnodig lang aanstaat,
 • open je de koelkast minder vaak als je kiest voor koud water uit de Quooker CUBE
 • maak je zelf sodawater en priklimonade met bruisend water uit de Quooker Cube, 
 • en verbruiken Quooker-systemen minder energie dan een spaarlamp of de televisie om het water in het reservoir op temperatuur te houden. 

Ga na hoeveel energie jij kunt besparen met met de Quooker-bespaarcheck

WAT KOST EEN QUOOKER?

In de basis is de adviesprijs van een Quooker-kraan 1195,- Wat jouw Quooker precies kost, hangt af van jouw keuze qua model, kleur en reservoir. Duur? Het is maar hoe je het bekijkt. Het is verklaarbaar dat een Quooker-kraan een hogere prijs heeft dan een standaard keukenkraan die enkel koud en warm water geeft. Met een Quooker heb je 1 kraan en meerdere functies. Met een Quooker gun je jezelf dus gemak en comfort in de keuken. Meer redenen om voor deze kraan te kiezen, las je hierboven in Waarom Quooker kopen. 
 

4 Quooker Fusion messing kraan bruiswater.jpg

 

 

 

5 Quooker Fusion Square Gold COMBI(+) CUBE.jpg

6 Quooker Flex zwarte kraan uittrekbaar.jpg

 

WELKE QUOOKER EN WELK RESERVOIR?

Het systeem van Quooker bestaat uit een kraan op je aanrecht en een reservoir in de keukenkast eronder. Welk Quooker-reservoir je nodig hebt, hangt af van de wateraansluitingen in je keuken en van de functie(s) die je jouw keukenkraan wilt geven:

 • Direct kokend water tappen, kan met elk Quooker-reservoir.
 • Direct warm water naast kokend water uit je Quooker tappen kan ook. Bij deze reservoirs hoef je de kraan nooit meer te laten lopen in afwachting van warm water en is een keukenboiler overbodig.
 • Om gekoeld en bruisend water uit je keukenkraan te kunnen tappen, plaats je ook het nieuwe gekoeldwaterreservoir: de Quooker CUBE.
   

7 Quooker Fusion moderne kraan RVS.jpg

8 Quooker fusion gouden kraan.jpg

9 Quooker Fusion kraan chroom blancheren.jpg

 

Welke Quooker-kraan bij jou past, kun je bepalen aan de hand van je gebruiks- of designwensen: 

 • Voor een keukenkraan die uittrekbaar is, kom je uit bij Quooker FLEX. 
 • Zoek jij een moderne kraan, bekijk dan de Quooker FUSION. 
 • Een klassiekere kraan, bijvoorbeeld voor je landelijke keuken, is de Quooker CLASSIC FUSION. 
 • Wil jij een Quooker naast een (huidige) gewone keukenkraan, dan zijn er de NORDIC-modellen. 
 • Vind je een ronde of rechte uitloop mooi? Veel Quooker-kranen zijn er in beide uitvoeringen. 
 • Wil jij een zwarte kraan, messing kraan of gouden kraan? Bij de meeste Quooker-modellen kun je naast RVS en chroom ook die kleuren bestellen. Zelfs een unieke Quooker kan: er is een messing Quooker-kraan waarvan het patina verandert door jouw aanrakingen. 

Uitgebreide informatie vind je op Quooker.nl en krijg je van jouw De Mooiste Keukenwinkel-expert. 

HOE QUOOKER INSTALLEREN EN ONDERHOUDEN 

Een Quooker installeren is voor keukenmonteurs van De Mooiste Keukenwinkel een koud kunstje. Wil jij zelf een Quooker-kraan installeren? Voor de handige klusser is dit vrij gemakkelijk dankzij duidelijke handleidingen en instructievideo’s van Quooker. 

 • Hoe je jouw Quooker je beste kunt onderhouden? 
 • De Quooker-kraan houd je makkelijk schoon met wat glasreiniger. Spuit dit niet direct op de kraan, maar op een vochtige doek en neem de Quooker daarmee af. 
 • Tip om het Quooker-kraanzeefje schoon te houden: 2 keer per jaar van de kraan afdraaien, uurtje in de schoonmaakazijn leggen, afspoelen en weer bevestigen. 
 • Hoe vaak je een Quooker-reservoir moet ontkalken, is afhankelijk van hardheid van het water in jouw regio. De tip is om dit in ieder geval 1 keer per 3 jaar te doen.