Welke oven kopen - Tips en weetjes
Tips
1 februari, 2022

Welke oven kopen - Tips en weetjes

Combineer ovens zoals bakoven stoomoven en combioven uit de collectie van De Mooiste KeukenwinkelWil jij een oven kopen voor in jouw nieuwe keuken? Ontdek welke soorten ovens er zijn en hoe je de beste oven voor jou en jouw keuken kiest. Wil je meer weten over ovens? Vraag een afspraak aan of stap een De Mooiste Keukenwinkel in jouw regio binnen. 

 

 

WELKE SOORTEN OVENS ZIJN ER? 

Ontdek welke oven uit de collectie van De Mooiste Keukenwinkel past bij jouIn een notendop zijn er 3 typen: bakovens, stoomovens en combi-ovens. Per merk onderscheidt een oven zich op kenmerken als type, functies, maat, design en kleur. Hier vind je een algemene uitleg over die soorten ovens. Onze keukenadviseur legt je graag alle details over de diverse merken, zoals AEG, Atag, Pelgrim en Siemens, uit de collectie van De Mooiste Keukenwinkel en helpt jou de beste oven voor jou uit te kiezen. 

WELKE OVEN PAST BIJ MIJ? 

De oven die bij jou past, is de oven die aansluit op jouw kook-, bakgewoontes. Vraag je af of je de oven af en toe of veel gebruikt, of je het houdt bij basisbereidingen of als fanatieke hobbykok een professionele oven nodig hebt en let daarnaast op gebruiksvriendelijkheid en schoonmaakgemak. 

Om je op weg te helpen: 

  • Wil je een basisoven voor bakken? Denk aan een bakoven met onder- en bovenwarmte. 
  • Maak je graag uitgebreide ovenmaaltijden waarbij je meerdere niveaus in de oven gebruikt en/of wil je 2 pizza’s tegelijk bakken? Hiervoor is een heteluchtoven handig. 
  • Wil je zowel oven- als magnetrongerechten klaarmaken in jouw keuken? Dit kan een combi-oven
  • Vind jij gezond koken belangrijk? Overweeg een stoomoven
  • Wil je profiteren van zoveel mogelijk functies? Kies voor een 3-in-1 oven.
  • Heb jij een hekel aan de oven schoonmaken? Kies een zelfreinigende oven of gebruik deze tips voor oven schoonmaken.
  • Wil jij een slimme keukenapparaten die je op afstand kunt bedienen? Kies een oven met bediening via een app.  

grijze rvs oven van de mooiste keukenwinkel

Ovencombinatie in moderne keuken van de mooiste keukenwinkel

Plaats ovens en andere keukenapparatuur naast elkaar

Luxegevoel in je keuken met oven en andere apparatuur bij elkaar

Zwarte ovens in houten keuken van de mooiste keukenwinkel

Ovens boven elkaar in moderne keuken van de mooiste keukenwinkel

 

 

WELKE OVEN PAST BIJ MIJN KEUKEN?  

Ga je een nieuwe keuken kopen, dan wil je dat de oven bij je keuken past qua design, kleur en maat en op een prettige plek wordt geplaatst. 

De meest gangbare kleur voor keukenapparatuur is RVS, op de voet gevolgd door zwart of een combinatie daarvan. Het nieuwste is keukenapparatuur die matzwart is. Qua design van de keukenapparatuur onderscheiden de merken in de collectie van De Mooiste Keukenwinkel zich op punten als de vormgeving van het bedieningspaneel en deuren van de oven. De verschillende designs kun je beoordelen in de showroom van De Mooiste Keukenwinkel in jouw regio. 

Welke maat oven je het beste kunt kopen voor jouw keuken hangt af van diverse factoren. Goed om te weten is dat er 2 gangbare maten zijn: een inbouwoven van 60 cm hoog en 60 cm breed en de compacte oven van 45 cm hoog en 60 cm breed. Dat deze breedtemaat overeenkomt is niet zomaar. De breedte van keukenkastjes is standaard 60 cm. Wil jij een extra grote oven, dan zijn er inbouwovens van 90 cm breed. Naar de hoogtemaat van een oven wordt in specificaties verwezen met ‘nismaat’.

Waar je de oven in je keuken plaatst, hangt af van het ontwerp en opstelling van je keuken. In de traditionele Nederlandse keuken kreeg de oven een plek onder de kookplaat. Tegenwoordig wordt een oven meestal op ooghoogte geplaatst; een prettige werkhoogte. Met 2 (soorten) ovens naast elkaar geef je jouw keuken een luxe uitstraling en jezelf extra mogelijkheden. Want kies je voor bijvoorbeeld een stoom- en bakoven, dan kun je tegelijk groente garen en vlees bakken. 

We raden je aan in het ontwerpproces van jouw nieuwe keuken samen met je De Mooiste Keukenwinkel-expert te kiezen welke oven bij de stijl en opstelling van jouw keuken past. 

WELKE OVEN IS DE BESTE?

Het mag duidelijk zijn: het antwoord op de vraag welke oven de beste is, is nogal persoonlijk. Goed om te weten, is dat de merken AEG, Atag, Pelgrim en Siemens in de De Mooiste Keukenwinkel-collectie allemaal alle soorten ovens aanbieden. Elke merk heeft zijn eigen bijzonderheden. 

Deel jouw kook- en bakgewoontes, wensen en ideeën met een keukenexpert van De Mooiste Keukenwinkel. Die kan je vertellen welke oven de beste is voor jou.