BLOG concept
Tips
27 augustus, 2021

BLOG concept

Op zoek naar inspiratie voor een stoere keuken? Overweeg dan zeker een industriële keuken. Zo’n keuken oogt niet alleen krachtig; de materialen in de industriële keuken zijn daadwerkelijk robuust. Scrol verder en ontdek wat een keuken industrieel maakt, hoe je de industriële keuken kunt inrichten, welke kleuren industriële keukens zoal hebben en welke apparatuur in een industriële keuken past. Zo krijg je al lezend leuke ideeën voor het inrichten van jouw nieuwe droomkeuken of voor je keukenrenovatie. Kom je onze kant op als je zover bent dat je met een De Mooiste Keukenwinkel-expert aan de slag wilt? 

Is de industriële keuken toch niet helemaal wat je zoekt? Bekijk dan de moderne keuken en landelijke keuken eens.

 

Wat is een industriële keuken? 

Wat is er nou typisch aan de industriële keuken? Dat zijn de krachtig ogende materialen, zoals beton, steen en staal en hun vaak donkere kleuren en soms geleefde uiterlijk.

In een keuken die industrieel is, geeft alles je het gevoel dat je keuken wel tegen een stootje kan. Een industriële keuken heeft karakter.

Vind jij een industriële keuken mooi, maar houd je ook van strak en rust of van gezellig landelijk? Door bepaalde details te kiezen, kun je een keuken die in de basis industrieel is, een meer moderne of landelijke uitstraling geven. Veelzijdig dus, die industriële keuken.

Industriële keukens
Industriële keukens

 

Hoe kun je een industriële keuken inrichten?

Hoe je industriële keuken kunt inrichten? Qua opstelling kun je met de industriële keuken alle kanten op. Populair zijn de open keuken met kookeiland om de keuken bij woonkamer te betrekken en de keuken met industriële bartafel.

Welke opstelling ook in jouw huis past, ga voor krachtige vormgeving, forse elementen en materialen (met het uiterlijk van) beton, steen en staal. Onderdelen, zoals een industriële wandkast, wandplank en/of wandrek weerspiegelen de stoere essentie van de industriële keuken. Samen stralen ze de kracht uit die kenmerkend is voor een keuken in industrieel design.

 

Welke industriële keuken kiezen? 

Weet jij nog niet welke industriële keuken je zult kiezen? Bepalen welke kant je op wilt, kun je op verschillende manieren doen.

Om in beeld te krijgen of jij een puur industriële keuken wilt of blij wordt van een stoere landelijke keuken of keuken in industrieel-moderne stijl, kun je beelden verzamelen op ons online moodboard. Ga ook sfeer proeven in showrooms, dan ervaar je in welke industriële keuken jij je het prettigst voelt. En vraag gerust een De Mooiste Keukenwinkel-expert in de winkel om met je mee te denken. Deel je ideeën, dan denkt de keukenexpert met je mee, helpt je knopen doorhakken en brengt jouw droomkeuken 3D in beeld.

Dus geen zorgen, je vindt jouw favoriete industriële keuken zeker weten in de ruime collectie keukens van De Mooiste Keukenwinkel.

modern-industriële keuken uit Huiscollectie Toronto.jpg

Welke kleur heeft een industriële keuken? 

Denk voor je industriële keuken aan kleuren afkomstig van materialen als beton, steen en staal of houtdecors in vergrijsde en donkere kleuren.  
Voor het bepalen van de kleur van jouw industriële keuken is het een tip om naar je interieur te kijken. Past bij jouw woonstijl bijvoorbeeld een industriële keuken met een moderne uitstraling? Wissel dan de vergrijsde robuuste materialen af met wit. En sluit bij jouw interieur een keuken in industrieel-landelijke stijl mooi aan, verwerk dan bijvoorbeeld onderdelen in lichte houtkleuren onderdelen in de keuken.

Verder zien De Mooiste Keukenwinkel-experts dat onder invloed van interieurtrends de voorkeuren van klanten voor kleuren door de tijd heen veranderen. Zo is er naast de industriële keuken in grijstinten een trendy, helemaal-van-nu industriële keuken: de zwarte keuken.

 

Welke keukenkasten en keukenfrontjes gebruik je in een industriële keuken?

Ontdek hier welke keukenkasten en keukenfrontjes je gebruikt in een industriële keuken.

Keukenkasten zijn de basis van elke keuken. In de industriële keuken is het belangrijk dat de kasten een solide uitstraling hebben. De kracht van een industriële keuken zit ‘m ook in het gebruik van stoere, metalen rekken en houten wandplanken. Die kun je gebruiken naast of in plaats van bovenkasten. Er zijn ook bovenkasten met geïntegreerde rekken. Verder is een royale, plafondhoge industriële wandkast een onderdeel dat in het industriële keukenplaatje past. Net als een industriële bartafel die verbonden is met je keukenblok.

Keukenfronten in de industriële keuken pur sang hebben vaak een vergrijsde en/of donkere kleur. Dit geeft ze direct een stoere uitstraling. Kies je voor een trendy zwarte keuken dan maakt dat je industriële keuken extra stoer. Maar naast kleur dragen ook het decor en een matte afwerking van keukenfronten veel bij aan een industriële uitstraling van je keuken.

Keukenkasten in de industriële keuken krijgen soms fronten van massief hout. De Mooiste Keukenwinkel-experts zien klanten echter steeds vaker kiezen voor kunststof. Dat is net zo sterk en meer krasvast. Met kunststof keukenfronten kun je bovendien het uiterlijk van massief hout nabootsen. Perfect als je een houten industriële keuken wilt. Daarnaast is een decor van robuuster materiaal, zoals betonlook of metaaldecor, populaire optie om het uiterlijk van je industriële keuken net even anders te maken. Een industriële keuken leent zich perfect om keukenfronten in verschillende kleuren en decors te combineren.
Je industriële keuken lichter en daarmee moderner maken, kan door een combinatie van donkere en witte keukenfronten. Om de industrieel-landelijke sfeer te benaderen kun je naast donkere keukenfronten ook naturelhouten fronten gebruiken.

Handvatten op de keukenkasten zijn perfect om de industriële stijl te benadrukken. Stevige metalen grepen maken de keuken extra stoer. Wil je de stijl van je industriële keuken een stukje moderner maken, kies dan voor greeploos. Een keuken meer industrieel-landelijk maken kan met bijvoorbeeld knop als handvat.

Je merkt het: door combinaties van type kasten, fronten en handvatten bereik je de gewenste mate van stoerheid in jouw industriële keuken. De Mooiste Keukenwinkel-expert kan je helpen je bij het maken van keuzes.

metalen rek past in industriële keuken van Interliving_3340.jpg

 

 

Welk aanrechtblad, spoelbak en kraan kies je voor een industriële keuken

Aanrechtblad, spoelbak en kraan zijn onlosmakelijk verbonden. Een keukenblad wordt in de fabriek namelijk voorbereid op montage van de wasbak en kraan. Welk aanrechtblad, spoelbak en kraan kies je het beste voor je industriële keuken?

Het keukenblad dat je kiest voor een industriële keuken pur sang is een natuurstenen aanrechtblad dat dikker is dan in de meeste keukens en robuust wordt afgewerkt. Want in de industriële keuken past een werkblad met stoer uiterlijk. Dat bereik je geweldig goed met een ongeveer ?? cm dik natuurstenen aanrechtblad met matte uitstraling, voelbaar reliëf op de bovenkant van het blad en een rand die niet glad, maar bijvoorbeeld gefrijnd is.

In de industrieel-moderne keuken past een dunner werkblad. Ook de afwerking kun je dan iets aanpassen. Kies bijvoorbeeld een letano natuurstenen aanrechtblad (mat met reliëf) of een gezoet natuurstenen aanrechtblad (glad en mat). Je kunt voor een moderne industriële keuken ook een composiet aanrechtblad overwegen. Een keukenblad van dit materiaal is vlek- en krasbestendiger en kun je er precies zo uit laten zien als jij wilt, bijvoorbeeld als een betonnen aanrechtblad.
Zoek jij een budgetvriendelijke optie voor jouw nieuwe keuken? Kies dan een kunststof aanrechtblad met stoer decor, zoals betonlook.  Lees hier meer over aanrechtbladen.

De keukenkraan en spoelbak in het aanrechtblad van jouw industriële keuken kiezen, kun je gebruiken om de uitstraling van je keuken tot in de details op jouw interieur en woonstijl te laten aansluiten.
Wil je de stoere uitstraling van je industriële keuken benadrukken, ga dan voor onderbouw stenen wasbak met een krachtige kraan die kenmerkend is voor restaurantkeukens: een grote keukenkraan van roestvrij staal (rvs) waarvan de handdouche of sproeikop uittrekbaar of beweegbaar is. Wil je je keuken een industrieel-landelijke uitstraling geven, kies die kraan dan in klassiekere vormgeving. Een populaire keukenkraan die samen met een grote rvs-spoelbak je keuken meer industrieel-modern maakt, is de multifunctionele kokendwaterkraan, zoals de welbekende Quooker-kraan. Budgetoptie qua keukenkraan is een tijdloze eenhendel mengkraan van RVS met rechte of ronde uitloop. Lees hier meer over keukenkranen.

onderbouw stenen wasbak industriële keuken

 

Welke keukenapparatuur past in je industriële keuken5?

Als je rondkijkt in onze showrooms, zul je merken: keukenapparatuur is beeldbepalend in de keuken. Ontdek welke keukenapparatuur past bij jouw industriële keuken.

Keukenapparatuur met industriële details die doet denken aan de robuuste apparaten in een restaurantkeuken past perfect in het plaatje van de industriële keuken. Denk aan een losstaand fornuis met oven en in het oog springende afzuigkap. Qua materiaal wordt rvs in de industriële keuken veel gekozen vanwege z’n krachtige uiterlijk.
Wil jij jouw keuken industrieel-landelijk maken, kies dan een fornuis in RAL-kleur. Daarnaast zien De Mooiste Keukenwinkel-experts klanten steeds vaker gaan voor zwarte keukenapparatuur. Kies je dan ook nog voor inbouwapparaten, dan maak je je keuken meer industrieel-modern. Voor een extra moderne uitstraling kies je voor de trendy inductiekookplaat met afzuiging. Een afzuigkap wordt overbodig en daarmee het uiterlijk van je keuken strakker.
Goed om te weten: een inductiekookplaat is ook de juiste keuze als jij belang hecht aan duurzaamheid of woont in een gasloos huis.

Welke keukenapparatuur past in je industriële keuken?

Welk aanrechtblad, spoelbak en kraan kies je voor een industriële keuken

Aanrechtblad, spoelbak en kraan zijn onlosmakelijk verbonden. Een keukenblad wordt in de fabriek namelijk voorbereid op montage van de wasbak en kraan. Welk aanrechtblad, spoelbak en kraan kies je het beste voor je industriële keuken?

Het keukenblad dat je kiest voor een industriële keuken pur sang is een natuurstenen aanrechtblad dat dikker is dan in de meeste keukens en robuust wordt afgewerkt. Want in de industriële keuken past een werkblad met stoer uiterlijk. Dat bereik je geweldig goed met een ongeveer ?? cm dik natuurstenen aanrechtblad met matte uitstraling, voelbaar reliëf op de bovenkant van het blad en een rand die niet glad, maar bijvoorbeeld gefrijnd is.

In de industrieel-moderne keuken past een dunner werkblad. Ook de afwerking kun je dan iets aanpassen. Kies bijvoorbeeld een letano natuurstenen aanrechtblad (mat met reliëf) of een gezoet natuurstenen aanrechtblad (glad en mat). Je kunt voor een moderne industriële keuken ook een composiet aanrechtblad overwegen. Een keukenblad van dit materiaal is vlek- en krasbestendiger en kun je er precies zo uit laten zien als jij wilt, bijvoorbeeld als een betonnen aanrechtblad.
Zoek jij een budgetvriendelijke optie voor jouw nieuwe keuken? Kies dan een kunststof aanrechtblad met stoer decor, zoals betonlook.  Lees hier meer over aanrechtbladen.

De keukenkraan en spoelbak in het aanrechtblad van jouw industriële keuken kiezen, kun je gebruiken om de uitstraling van je keuken tot in de details op jouw interieur en woonstijl te laten aansluiten.
Wil je de stoere uitstraling van je industriële keuken benadrukken, ga dan voor onderbouw stenen wasbak met een krachtige kraan die kenmerkend is voor restaurantkeukens: een grote keukenkraan van roestvrij staal (rvs) waarvan de handdouche of sproeikop uittrekbaar of beweegbaar is. Wil je je keuken een industrieel-landelijke uitstraling geven, kies die kraan dan in klassiekere vormgeving. Een populaire keukenkraan die samen met een grote rvs-spoelbak je keuken meer industrieel-modern maakt, is de multifunctionele kokendwaterkraan, zoals de welbekende Quooker-kraan. Budgetoptie qua keukenkraan is een tijdloze eenhendel mengkraan van RVS met rechte of ronde uitloop. Lees hier meer over keukenkranen.

 

Welke keukenapparatuur past in je industriële keuken?