Top 5 keukentrends 2022
Tips
2 januari, 2022

Top 5 keukentrends 2022

Inspiratie voor jouw keuken 

Inspiratie opdoen voordat je jouw nieuwe keuken gaat ontwerpen? Bekijk dan zeker deze top 5 van keukentrends voor 2022: je keuken als onderdeel van je interieur, de superhandige kookplaat met geïntegreerde afzuiging, de zwarte keuken met houtlook, het marmer keukenblad in bruin en grijs en de innovatieve Quooker Cube keukenkraan.

Wil je meer weten of aan de slag? Vraag een afspraak aan of stap een De Mooiste Keukenwinkel in jouw regio binnen.

Trend Werkplek van keukenkasten bij De Mooiste Keukenwinkel
Trend Tv-meubel van keukenkasten bij De Mooiste Keukenwinkel
Trend Koffienis in een De Mooiste Keukenwinkel keuken is een trend
Trend Eetkamerbank van keukenkasten bij De Mooiste Keukenwinkel

 

TREND 1: keuken ALS ONDERDEEL VAN JE interieur 

Een keuken ontwerpen die past bij je interieur en een prettige plek is. Niet alleen om te eten, maar ook om te thuiswerken. Je keuken en je interieur verbinden, is een trend die door Corona naar een heel nieuw niveau is getild. We brengen meer tijd in ons huis door. Dan wil je je fijn voelen in de ruimtes waar je veel bent. En dus zien we onze keuken nu echt als onderdeel van het interieur. Logisch.

Eén manier om een aangename verbinding te realiseren, is een keuken ontwerpen met nis erin die wordt ingericht als sfeervolle koffiehoek. En heb je er weleens aan gedacht om keukenkasten en het werkblad te gebruiken om een werkplek of eethoek in dezelfde stijl te creëren? Of laat je lage keukenkasten kamerbreed doorlopen om ze diverse functies te laten vervullen. Die dichtbij je keuken vormen de eettafelbank en verderop in je woonkamer zijn ze opbergkast en/of tv-meubel. Ideaal.
Heb jij een open keuken, dan zijn dit fenomenale manieren om je keuken naadloos op je woonkamer te laten aansluiten. Experts van De Mooiste Keukenwinkel kunnen je precies vertellen hoe je dit in jouw keuken realiseert.

Voor wie nog een stap verder wil gaan in het verbinden van keuken- en interieurstijl, is er nóg manier om dat te doen: met keukenkasten een wasruimte creëren in je bijkeuken of op je zolder. Met in het hele huis kasten in één stijl ontstaat eenheid in je interieur. Dat zorgt voor een rustige uitstraling en geeft een ongekend luxegevoel.
Bovendien zijn er praktische voordelen aan een wasruimte van keukenkasten. Je installeert je wasmachine en droger op een eenvoudige manier op een prettige werkhoogte en werkt de apparaten mooi weg achter deurtjes.

 

TREND 2: KookPlaat met afzuiging

Je zult zien dat in 2022 de plek van de traditionele afzuigkap boven de kookplaat steeds meer wordt ingenomen door de kookplaat met afzuiging erin.

Doordat bij een (inductie)kookplaat met afzuiging de ruimte boven je kookplaat vrij blijft, ontstaat een extra strak lijnenspel in de moderne keuken. Verder geeft de kookplaat met afzuiging je letterlijk meer ruimte voor creativiteit. Je kunt eenvoudiger bovenkasten, wandplanken 6 Inductiekookplaat-met-afzuiging-Mooiste-keukenwinkel.jpgen een achterwand realiseren en de kookplaat met afzuiging onder je keukenraam installeren. 

Andere voordelen van een kookplaat met afzuiging zijn dat je bril niet meer beslaat door opstijgende damp en je je hoofd nooit meer aan de afzuigkap stoot.

En heb jij een nieuwbouwhuis zonder gasaansluiting en/of vind je duurzaamheid ook in de keuken belangrijk? Dan zal het je aanspreken dat je kunt koken zonder gas. De meeste kookplaten met afzuiging zijn namelijk elektrische (inductie)kookplaten.

Lijkt dit jou wel wat? Lees meer tips en weetjes over de kookplaat met afzuiging.

 

Trend matzwarte keuken bij de Mooiste keukenwinkel
Trend zwarte keuken in houtlook bij de Mooiste keukenwinkel


TREND 3: Zwarte keuken in hout(look)

In 2021 was de zwarte keuken al ontzettend populair. Wat we bij De Mooiste Keukenwinkel signaleren, is dat deze keukentrend in 2022 een vervolg krijgt. Naast gladde, matzwarte keukenkasten zien we de zwarte keuken nu namelijk ook in hout(look).

Het leuke is dat die zwarte hout(look) bij meerdere woonstijlen past. Heb jij een industriële woonstijl, dan maakt een zwarte houten keuken je stoere interieur helemaal af. En mocht je dromen van een trendy hotelchic interieur, dan is zo’n zwarte keuken met stijlvolle houtnerf fronten de perfecte blikvanger.

Trend Bruin marmer keukenblad mooiste keukenwinkel
Trend Zwart-bruin marmer keukenblad bij de mooiste keukenwinkel
Trend Wit-bruin marmer keukenblad bij de mooiste keukenwinkel
Trend Wit-grijs marmer keukenblad bij de mooiste keukenwinkel
Trend Grijs-bruin marmer keukenblad bij de mooiste keukenwinkel
Trend Bruin-grijs marmerlook keukenblad bij de mooiste keukenwinkel

 

TREND 4: BRUIN OF GRIJS Marmer keukenblad

Een marmer aanrechtblad is een onmiskenbare trend in keukenland en here to stay. Alleen gaan we minder contrasterende combinaties zien.

Zo zag je het natuurstenen aanrechtblad in 2021 vaak in zwart-wit bij een zwarte keuken. In 2022 verschuift dit naar bruin en/of grijs marmer bij donkere keukenkasten. Prachtig, want een bruin en/of grijs marmer keukenblad in een zwarte keuken geeft jouw keuken een warme en rijke uitstraling. Helemaal als je het combineert met een trendy koperen of gouden kraan en wasbak. En er zijn zoveel prachtige varianten van marmer keukenbladen!

Tip: budgetvriendelijk alternatief voor marmer is een marmerlook keukenblad. Vraag ernaar bij jouw De Mooiste Keukenwinkel-expert.

Meer weten over materialen, uitstraling, eigenschappen en prijzen van keukenbladen? Lees onze tips over aanrechtbladen.

Trend Quooker Cube keukenkraan in goud voor bruisend water bij de Mooiste Keukenwinkel
Trend Quooker Cube keukenkraan in goud voor bruisend water bij de Mooiste Keukenwinkel

 

TREND 5: QUOOKER KEUKENKRAAN NU NOG VEELZIJDIGER

Dacht jij dat de Quooker kokendwaterkraan de keukenkraan is die alles kan? De Quooker Cube geeft je nog meer plezier in de keuken. Naast een warme kop thee, tap je daarmee ook gekoeld en/of bruisend water uit je keukenkraan. Een lichte tinteling of flink veel bubbels; je stelt het zelf in. Een fris glas limonade smaakt lekkerder dan ooit te voren!  

De Cube met koolzuurfles eraan komt in je keukenkast naast het Quooker-reservoir. Die is goed voor 60 liter koud bruiswater. Op? Bestel gemakkelijk online een nieuw exemplaar.

Bang dat je met een keukenkraan als deze het milieu extra belast? Geen zorgen: water koelen in de koelkast kost net zoveel energie als de Quooker Cube verbruikt. Sterker nog: je verbruikt minder plastic flessen, omdat je bruiswater rechtstreeks uit de kraan tapt.

Wil jij ook zo'n alles-in-één-kraan in je keuken? Vraag ernaar bij De Mooiste Keukenwinkel-experts.

Lees hier meer tips over keukenkranen als je nog niet weet welke kraan je zult kopen.