Keukenkast inrichting
Tips
7 mei, 2021

Keukenkast inrichting

KEUKENKAST INRICHTING
KEUKEN: INSPIRATIE

Keukenkasten en hun inrichting. Het is een kunst op zich. Houdt u van een opgeruimde keuken en wilt u makkelijk bij uw spullen kunnen? Ontdek welke typen keukenkasten handig zijn en hoe u die keukenkasten praktisch kunt inrichten. Van uittrekbare apothekerskast tot hoekkast met draaibare carrousel en prullenbak in de keukenkast. Er is nogal wat mogelijk. Vraag uw adviseur in onze keukenwinkel ernaar. Lees hier alvast over populaire oplossingen voor opbergen en opruimen in keukenkasten:

  • Apothekerskast: zoekt u een kast die u makkelijk toegang geeft tot veel van uw keukenspullen? Dan is een apothekerskast ideaal. Het is een indeling voor hoge, diepe kasten in uw keuken. Omdat een apothekerskast een smalle en uittrekbare kast is met daarin diverse rekken, kunt u zeer gemakkelijk bij alle spullen. De apothekerskast leent zich hierdoor voor het opbergen van allerhande keukenaccessoires en voedselvoorraad. Van snijplanken en deegroller tot kruidenpotjes, ingeblikte groente, pasta en rijst.
  • Hoekkast met planken, carrousel of Le Mans-hoekkast: een hoekkast in de keuken is vaak een diepe kast. Er is veel plek om keukenaccessoires op te ruimen. Een hoekkast met planken is een voordelige optie en ideaal om de keukenaccessoires in op te bergen die u minder vaak gebruikt. Wilt u spullen in uw hoekkast gemakkelijk kunnen pakken, dan raden wij u namens onze klanten aan om te kiezen voor één van deze twee oplossingen voor de inrichting van een onderhoekkast: de hoekkast met carrousel of een Le Mans-hoekkast. Dit zijn populaire opbergkasten, want beide kastinrichtingen zorgen dat u uw onderhoekkast met gemak gebruikt. Een hoekkast met carrousel bestaat in de meeste gevallen uit twee plateaus die om een as draaien. U kunt de plateaus ronddraaien in de kast, waardoor u keukenaccessoires gemakkelijker kunt pakken. Een Le Mans-hoekkast biedt nog meer gemak: u kunt de plateaus namelijk in hun geheel uit de hoekkast trekken. Zo pakt u ook de spullen achterop het plateau heel makkelijk. Beide kastinrichtingen zijn zeer sterk en geschikt om behoorlijk wat gewicht te dragen. Veel van onze klanten gebruiken een hoekkast met carrousel of een Le Mans-hoekkast dan ook voor het opbergen van pannen.
  • Onderkast met uittrekbare kastinrichting: u kunt deze kast zien als een lage apothekerskast. Handig als u geen plafondhoge kast met uittrekbare kastinrichting in uw keuken wilt of kwijt kunt. De lage apothekerskast is – net als de hoge variant - smal en ideaal voor het opruimen van uiteenlopende keukenaccessoires. Van kruidenpotjes en voorraadpotten tot theezakjes en servetten. De uittrekbare inrichting maakt alle spullen in de onderkast makkelijk bereikbaar.
  • Prullenbak in keukenkast: een afvalbak in de keuken. Veel van onze klanten vinden het niet mooi staan en dat begrijpen wij. Een praktische oplossing is om een prullenbak in een keukenkast te zetten. U kunt natuurlijk de prullenbak in het gootsteenkastje zetten, maar er is een nóg handiger oplossing. Wij adviseren u de uittrekbare kastinrichting met afvalbak. U heeft de keuze een kastinrichting met meer afvalemmers te nemen, aangezien steeds vaker afval gescheiden wordt ingezameld.
  • Kastruimte in de plint: Ja, u leest het goed. Het is mogelijk om extra plek voor opruimen in uw keuken te creëren met een kast of eigenlijk lade in de plint van de keuken. Deze ruimte wordt vaak onbenut gelaten. Zonde, want u kunt in een plintlade behoorlijk wat keukenaccessoires opruimen. Vaak wordt een plintlade gebruikt om keukenspullen op te ruimen die minder frequent gebruikt worden, zoals bakplaten, de staafmixer of deegroller. Als uw keuken zichtbaar is vanuit uw woonkamer assisteert de adviseur u bij het strategisch kiezen van de positie van plintlades, zodat plintlades naadloos opgaan in het lijnenspel dat in elke keuken ontstaat door de randen van deuren en lades.

Gerelateerde vragen