Lade-indeling keuken
Tips
2 juni, 2021

Lade-indeling keuken

LADE-INDELING KEUKEN
KEUKEN: INSPIRATIE

Iedereen heeft er minstens één in de keuken: een la vol door elkaar liggende spullen. Voorkom dat elke la een rommella wordt: met de juiste lade-indeling voor uw keukenlades kunt u uw keuken in een handomdraai opruimen. Ontdek de mogelijkheden voor het opbergen van keukenaccessoires en voorraad in uw keukenlades: van bestekbakken voor een lage la en stapelbare opbergboxen die perfect passen tot indelers voor hoge lades waarmee u voorkomt dat het servies omvalt. Legio opties voor de lade-indeling van uw keuken dus. Deel uw wensen met de adviseur in de winkel, dan helpt De Mooiste Keukenwinkel u aan een goed opbergsysteem voor elke la in uw keuken:

  • Bestekbak: bestek opruimen wordt een stuk makkelijker met een bestekbak. Dat hoeven we u niet te vertellen. We kennen allemaal de losse bestekbakken. Maar u wilt toch ook de ruimte in een la optimaal benutten? Kies dan voor een bestekbak op maat. Een kunststof bestekbak is gemakkelijk schoon te houden. Wilt u een extra luxe uitstraling, dan is een houten bestekbak de juiste keuze. Het hout heeft een behandeling ondergaan, zodat ook de houten bestekbak prima schoon te houden is.
  • Ladeverdeler verstelbare stangen: handig die hoge lades in de keuken. Zo’n hoge la biedt u heerlijk veel plaats voor het opruimen van keukenaccessoires, servies en voorraad. Wist u dat u met een ladeverdeler met verstelbare stangen voorkomt dat alles door elkaar ligt, verschuift en omvalt? Die houden bijvoorbeeld de voorraadpotten en voorraad in de originele verpakking in het gareel.
  • Ladeverdeler voor servies: gebruikt u al een hoge la in uw keuken voor servies? We kunnen het u namens onze klanten aanbevelen. Servies in een hoge la opruimen scheelt namelijk rekken en reiken naar een bord of beker achterin in een bovenkast of onderkast. Om te voorkomen dat bijvoorbeeld de borden gaan schuiven, is er de ladeverdeler met pinnen. U plaatst hoge pinnen in een bodemplaat met gaatjes precies om bijvoorbeeld een stapel borden. De pinnen voorkomen vervolgens dat de borden verschuiven of omvallen.
  • Ladebakjes: als u een la opentrekt en door de bomen het bos niet meer ziet, is het tijd om gebruik te gaan maken van een lade-inzet. Met een lade-inzet van ladebakjes verdeelt u een la in kleinere compartimenten. Ladebakjes zijn een fijne manier voor het opruimen van zowel een diepe als een ondiepe la. Met een opbergsysteem van ladebakjes groepeert u eenvoudig keukenaccessoires en eventuele voorraad. Dat geeft overzicht, waardoor u tijdens het koken niet eindeloos hoeft te zoeken.
  • Opbergbox: een opbergbox als lade-inzet zorgt voor een overzichtelijke lade-indeling. Met stapelbare plastic opbergboxen die perfect in een lade passen, maakt u bovendien optimaal gebruik de ruimte in een hoge la. Wilt u keukenaccessoires of voorraad afdekken, kies dan voor de opbergbox met deksel.
  • Foliehouder: wie een foliehouder aan de muur niet mooi vindt, is er de foliehouder in de la. Met deze lade-inzet heeft het aluminiumfolie en de vershoudfolie letterlijk een vaste plek in een la van uw keuken. Zo’n foliehouder is voorzien van een kartelrand, waardoor u in een simpele handeling het juiste formaat folie afscheurt. Dat scheelt een hoop gefrunnik en frustratie.
  • Messenhouder: een messenblok op het aanrecht is praktisch, maar zeker in kleine keukens kan een messenblok in de weg staan. Of misschien vindt u het gewoon niet mooi. Een messenhouder in de la is een alternatieve oplossing. Dankzij deze lade-inzet liggen uw messen overzichtelijk in de la. Bovendien raakt het lemmet van een mes in een messenhouder niet beschadigd. Een messenhouder is dus een mooi opbergsysteem voor het opruimen van een la, maar is er ook voor het behoud van uw messen.
  • La met prullenbak: een afvalbak in de keuken. Veel van onze klanten vinden het niet mooi staan en dat begrijpen wij. Een praktische oplossing is om een prullenbak in een keukenkast te zetten. U kunt natuurlijk de prullenbak in het gootsteenkastje zetten, maar er is een nóg handiger oplossing. Wij adviseren u de uittrekbare kastinrichting met afvalbak. Een la met prullenbak dus. U heeft de keuze een kastinrichting uit een la met één of meer afvalemmers. Steeds meer van onze klanten kiezen voor het laatste, aangezien in het kader van duurzaamheid steeds vaker afval gescheiden wordt ingezameld.
  • Plintlade: Ja, u leest het goed. Het is mogelijk om extra plek voor opruimen in uw keuken te creëren met een kast of eigenlijk lade in de plint van de keuken. Deze ruimte wordt vaak onbenut gelaten. Zonde, want u kunt in een plintlade kunt u behoorlijk wat keukenaccessoires opruimen. Vaak wordt een plintlade gebruikt om keukenspullen op te ruimen die minder frequent gebruikt worden, zoals bakplaten, de staafmixer of deegroller. Als uw keuken zichtbaar is vanuit uw woonkamer assisteert de adviseur u bij het strategisch kiezen van de positie van plintlades, zodat plintlades naadloos opgaan in het lijnenspel dat in elke keuken ontstaat door de randen van deuren en lades.