Keukentrends 2021
Tips
11 juli, 2021

Keukentrends 2021

KEUKENTRENDS 2021
KEUKEN: INSPIRATIE

Inspiratie opdoen voordat je jouw keuken gaat ontwerpen? Bekijk dan zeker deze top 5 van keukentrends voor 2021. Tip: combineer deze trends in het design van jouw keuken voor een functionele én stijlvolle keuken. Zo’n keuken sluit naadloos aan op de rest van je interieur. Wel zo mooi.

  • Keukentrend 1 – handige hoge keukenkasten: reserveer in je nieuwe keuken een (deel van een) wand voor plafondhoge keukenkasten. Dag loze ruimte. Hallo ruimte voor keukenspullen. Ben je lang? Overweeg dan om ook de keukenkasten onder het werkblad hoger te maken. Dat levert een derde voordeel op: een prettige werkhoogte. Waarom je voor hoge keukenkasten zou moeten kiezen in jouw nieuwe keuken, lijkt ons wel duidelijk: het is mooi én praktisch.
  • Keukentrend 2 – kookplaat met afzuiging: is een afzuigkap jou een doorn in het oog? Dan past deze trend precies bij jou. Een kookplaat met afzuiging ziet er mooier uit en werkt net zo goed als de traditionele afzuigkap. Bijkomende voordelen zijn ook dat je nooit meer je hoofd stoot tijdens het koken en dat deze moderne afzuigkap minder lawaai maakt, doordat de motor verstopt zit onder je keukenblad.
  • Keukentrend 3 – mooi marmer keukenblad: maak een statement in jouw nieuwe keuken met een keukenblad van marmer. Premium designmateriaal dat gegarandeerd de show steelt. Helemaal als je het marmer laat doorlopen in de zijkanten van je keukenblok of keukeneiland. We zeggen er eerlijk bij dat deze blikvanger ook een uitdaging is. Marmer is namelijk vlekgevoelig. Oplossing voor wie zich daarover niet druk wil maken: kies voor een keukenblad van composiet of keramiek met de uitstraling van marmer.
  • Keukentrend 4 – chique zwarte keuken: zwart is het nieuwe wit voor de moderne keuken. Zo’n zwarte keuken is misschien even wennen, maar je zult verbluft zijn door het resultaat. Welk design je voor jouw keuken ook wilt; een zwarte keuken werkt. Kies strakke keukenkasten in een greeploze keuken met marmer keukenblad als je een chique zwarte keuken wilt. Heb jij een industriële keuken voor ogen? De zwarte keuken wordt instant stoer met stalen handgrepen en een betonnen keukenblad.
  • Keukentrend 5 – kraan in kader van duurzaamheid: beperk je impact op het milieu en kies voor een kokendwaterkraan, ook bekend als Quooker. Zo’n heetwaterkraan mag in een nieuwe keuken eigenlijk niet ontbreken. Het is een accessoire waarvan je dagelijks blij gaat worden. In het kader van duurzaamheid; de kokendwaterkraan is tenslotte een waterbesparende kraan - je hoeft nooit meer het kraanwater te laten lopen tot het warm is. Maar ook omdat je pasta dankzij deze keukenkraan sneller dan ooit kookt en je kop thee direct klaar is.
     

Gerelateerde vragen