Welke oven is zelfreinigend?
Tips
25 mei, 2021

Welke oven is zelfreinigend?

WELKE OVEN IS ZELFREINIGEND?
KEUKENAPPARATUUR

De oven schoonmaken; het blijft een nare klus. Ideaal natuurlijk als een oven vanzelf schoon wordt. De 3 belangrijkste soorten zelfreinigende ovens zijn de pyrolyseoven, de katalyseoven en de hydrolyseoven. Sommige van de merken die u kunt kopen bij De Mooiste Keukenwinkel (AEG, Atag, Pelgrim en Siemens) geven dit een eigennaam, maar de gemene deler is dat u met elk systeem van elk merk uw oven moeiteloos kunt schoonmaken. Voor wie het wil weten vertellen we hieronder: wat is het verschil tussen een pyrolyseoven, katalyseoven en de hydrolyseoven?

Pyrolyse-oven:
de zelfreinigende oven die door verhitting voedselresten verandert in as. Alles wat u hoeft te doen, is die uit de oven vegen. Dit is de meest verregaande variant als het gaat om zelfreinigende ovens, want de zeer hoge temperatuur neutraliseert alle voedselspetters en -resten.

Katalyse-oven:
de zelfreinigende oven met een speciale coating (meestal op de achterwand, soms ook de zijwanden) die vuil- en vetspetters afbreekt als u de bakoven boven een bepaald aantal graden, meestal 200, gebruikt. U hoeft alleen nog de delen zonder coating af te nemen.

Hydrolyse-oven:
de oven die zichzelf kan schoonmaken met stoom. Stoom in de oven weekt vuil los. U veegt dat na het reinigingsprogramma eenvoudig weg met een doekje. 
 

Gerelateerde vragen