Welke vaatwasser kopen?
Tips
17 maart, 2020

Welke vaatwasser kopen?

WELKE VAATWASSER KOPEN?
KEUKENAPPARATUUR

Eén van de stappen in het proces van een nieuwe keuken kopen, is beslissen welke keukenapparatuur je gaat kopen. Een apparaat dat we tegenwoordig niet meer willen missen in onze keuken is de afwasmachine. Je vraagt je wellicht af: welke vaatwasser moet ik kopen? Welke vaatwasser is de beste? Daarom op deze pagina belangrijke punten waarop je kunt letten bij het kiezen van jouw vaatwasser.

  • Vaatwasser – waar in de keuken de vaatwasser plaatsen? De fijnste plek voor de vaatwasser in jouw keuken is links of rechts van de wasbak in je keuken. Ga je het ergste vuil van de vaat afspoelen, dan kun je het direct zonder knoeien vanuit de spoelbak in de vaatwasser plaatsen.
  • Vaatwasser – inbouwvaatwasser, onderbouwvaatwasser of vrijstaande vaatwasser? Keukenexperts van De Mooiste Keukenwinkel adviseren je om voor jouw nieuwe keuken een geïntegreerde vaatwasser te kopen: de inbouwvaatwasser. Die heeft bedieningsknoppen op de kopse kant van de deur. Daardoor kunnen wij op de voorkant van de vaatwasser een keukenfront plaatsen en past de vaatwasser qua uiterlijk perfect bij de rest van je keuken.
    Een onderbouwvaatwasser met bedieningsknoppen op de voorkant en een vrijstaande vaatwasser raden wij je af, omdat bij die apparatuur minder tot geen opties zijn om het te integreren in het design van je keuken.
  • Vaatwasser – minivaatwasser, smalle vaatwasser, hoge vaatwasser of grote vaatwasser? Welke afmetingen vaatwassers zijn er eigenlijk? Heb je een éénpersoonshuishouden of heel kleine keuken, dan kun je een smalle vaatwasser (45 cm breed, bestek van ± 9 personen) of minivaatwasser (plat model, bestek van ± 6 personen) kopen. Kies je een extra hoog aanrechtblad in je keuken, dan krijg je automatisch een grote, extra hoge vaatwasser. De grote, geïntegreerde vaatwasser is sowieso de meest gekozen vaatwasser. Steeds meer gezinnen kiezen zelfs voor 2 vaatwassers in hun nieuwe keuken. Terwijl je de ene afwasmachine vult, kan de andere draaien. Zo heb je altijd schoon servies tot je beschikking.
  • Vaatwasser – bestekbak vaatwasser of vaatwasser met besteklade? De indeling van vaatwassers die je bij De Mooiste Keukenwinkel kunt kopen, zijn heel flexibel. Letterlijk: bordenrekken die je kunt platleggen en in hoogte verstelbare korven, zodat je grote en kleine borden en pannen kwijt kunt. Maar wist je dat je ook de keuze hebt uit een vaatwasser met besteklade of een bestekbak in de vaatwasser? Zowel de bestekbak- als lade heeft voor en nadelen. Wat onze keukenexperts het meeste horen van klanten is dat zij het inruimgemak van een bestekbak als voordeel ervaren. Je kunt het mandje eruit halen en bestek erin laten vallen. Anderen vinden dat de besteklade als voordeel heeft dat je niet hoeft te bukken en bestek zo gerangschikt kan worden dat het goed schoon wordt en je het nadien vlot kunt uitruimen. Aan jou de keuze wat jij belangrijker vindt.
  • Vaatwasser – bestaat er een stille vaatwasser? “Mijn vaatwasser maakt herrie, dus ik laat het apparaat in de nacht draaien.” Dit horen onze keukenexperts regelmatig. Maar wist je dat in het assortiment vaatwassers van De Mooiste Keukenwinkel diverse stille vaatwassers te vinden zijn? SuperSilent noemen we dat. De beste materialen, speciale isolatie en een efficiënte motor zorgen samen voor fluisterstille wasprogramma’s die je niet storen tijdens het natafelen.
  • Vaatwasser – weten wanneer je jouw vaatwasser kunt openen? Je opent een vaatwasser als de afwasmachine z’n programma helemaal heeft afgewerkt. Als het droogproces door middel van stoom is afgelopen dus. Wanneer dat is? Een vaatwasser met statusLED laat je met verlichting op de vloer zien of het apparaat zover is. Handig!

Gerelateerde vragen